Na maanden van onderhandelingen en het sluiten van overeenkomsten, heeft Amazon Studios dan eindelijk de rechten gekregen om van de immens populaire Fallout-franchise een TV-serie te mogen maken. De serie zal worden geproduceerd door Jonathan Nolan en Lisa Joy van KilterFilms, die beiden hebben gewerkt aan de serie Westworld. Daarnaast voegen Todd Howard en James Altman van Bethesda zich ook toe aan het team dat aan de slag gaat met de Fallout-serie.

“Fallout is een van de beste gamereeksen ooit,” aldus Nolan en Joy in een persbericht. “Elk hoofdstuk van dit ongelooflijk fantasievolle verhaal heeft ons talloze uren gekost die we ook met vrienden en familie hadden kunnen besteden. We zijn enorm enthousiast om samen te werken met Todd Howard en de andere briljante gekken bij Bethesda om dit gigantische en duister grappige universum tot leven te wekken met Amazon Studios.”

Albert Cheng, COO en Co-Head of Television van Amazon Studios, geeft aan dat Fallout een iconische globale franchise is, met legioenen aan wereldwijde fans en dat de games een diepe en meeslepende verhaallijn bevatten. Nolan en Joy zijn volgens Cheng de perfecte storytellers om deze serie tot leven te brengen. Amazon Studios is ontzettend enthousiast om, samen met Bethesda, Fallout naar TV te krijgen.

Op Twitter heeft Amazon Studios al een teaser geplaatst omtrent de Fallout-serie, waarin de bekende “please stand by” beelden te zien zijn.

Fallout speelt zich af in een toekomst die de Amerikanen in de late jaren 1940 zich voor ogen hadden. In 2077 is deze wereld vernietigd door een nucleaire oorlog en de games spelen zich grotendeels  af in deze woestenij die overgebleven is. Overlevenden hebben zich veilig kunnen stellen in nucleaire schuilbunkers (Vaults) die gebouwd zijn door Vault-Tec.

Wanneer de Fallout-serie moet gaan uitkomen is nog aangegeven. Verdere details zijn helaas ook nog steeds onbekend, zoals bijvoorbeeld waar het verhaal zich gaat afspelen, of er directe verwijzingen naar de games zullen zijn en wie de hoofdpersonages zullen zijn. Daar gaan we vast snel genoeg achter komen. Zeker is wel dat er in ieder geval genoeg materiaal is om inspiratie uit te halen!

© BETHESDA/AMAZON STUDIOS

LisaCooper91

About LisaCooper91

Fanatiek gamer, filmliefhebber, boekenwurm, muziekverzamelaar. Fan van The Witcher.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.