Eerder dit jaar werd de komst van Crysis Remastered officieel aangekondigd, na eerder al een gelekte trailer en teasers die zouden wijzen op de release, maar nu is het moment daar eindelijk. Crysis Remastered is nu verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch. Of de geremasterde game ook naar de nieuwe generatie consoles komt, is niet bekend.

Spelers die de game binnen de eerste drie weken van de lancering aanschaffen op de Epic Games Store, zullen ook de Crysis soundtrack en een wallpaper krijgen. Koop je de game in deze periode in de PlayStation Store, dan zul je een Crysis Remastered PlayStation Theme krijgen als bonus.

Crysis Remastered bevat dezelfde met actie gevulde sandbox single-player-gameplay, maar is aanzienlijk verbeterd op grafisch gebied. Zo bevat de geremasterede game onder andere textures van hoge kwaliteit. Voor het eerst op deze generatie consoles, zal de game ook gebruikmaken van Crytek’s sofware-gebaseerde ray tracing, op zowel PlayStation 4 Pro en Xbox One X. De PC-variant zal ook gebruikmaken van ray tracing, maar vanuit CRYENGINE’s hardware-agnostic technologie. Hiervoor heb je echter wel een grafische kaart nodig die dit ondersteunt.

Steffen Halbig, Project Lead van Crytek, geeft aan dat het hun doel was om aan de verwachtingen van de Crysis-community te voldoen en hun passie voor de franchise te vieren. Het team keek er ontzettend naar uit om spelers van deze ge├╝pgradede en geremasterde ervaring te laten genieten, met de technische voordelen hardware van tegenwoordig.

De eerste Crysisgame begint met een simpele missie, dat al snel een slagveld wordt van een nieuwe oorlog, als buitenaardse wezens binnenvallen. De speler is bewapend met een krachtig Nanosuit, waarmee je onzichtbaar kunt worden en je krachten een boost kunt geven. Dit in combinatie met een arsenaal aan verschillende soorten modulaire wapens.

Crysis 1 werd in 2007 eerst alleen op PC uitgebracht en was revolutionair op grafisch gebied. Vier jaar later werd de game ook op PlayStation 3 en Xbox 360 uitgebracht.

Crysis Remastered is nu verkrijgbaar voor PC, PlayStation 4, Xbox One en Nintendo Switch.

Bekijk hier de trailer:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.