Na een gelekte trailer en enkele teasers, die geplaatst werden op het officiële Twitteraccount van Crysis lijkt dan nu eindelijk Crysis Remastered officieel aangekondigd te zijn. De game is in ontwikkeling voor PC, PlayStation 4, Xbox One en gaat zelfs naar de Nintendo Switch komen. Een precieze releasedatum is helaas nog onbekend.

Het Twitter-account van Crysis was inmiddels al meer dan drie jaar lang inactief, tot plots ineens de Tweet “Hey Nomad, you’re still with us?” verscheen. Als gevolg hiervan waren de geruchten niet meer te stoppen en zijn fans op onderzoek uitgegaan. Een oplettende fan, genaamd IashMan, heeft in de metadata van de officiële website van Crysis informatie omtrent de remaster gevonden, waaronder een afbeelding waar alle platformen op te zien zijn. In de omschrijving staat onder andere dat Crysis Remastered nieuwe grafische functies biedt, hoogwaardige texturen en eigen hardware van CRYENGINE. Uiteindelijk is er zelfs ook een trailer gelekt, die al snel offline werd gehaald.

Ik weet niet hoe lang ontwikkelaar Crytek het nieuws nog geheim wilde houden, maar het ziet er naar uit dat het enthousiasme rondom de geruchten van de komst van deze remaster zijn vruchten heeft afgeworpen. In een officieel bericht brengt Crytek de eerder gelekte trailer naar buiten, samen met de bevestiging dat Crysis Remastered inderdaad op komst is voor PC, PlayStation 4, Xbox One en voor het eerst ook op de Nintendo Switch.

Crytek geeft aan dat het team er erg veel plezier in heeft om weer aan een Crysisgame te werken. De nadruk van Crysis Remastered zal worden gelegd op de singleplayercampagnes uit de eerste game en zal op grafisch vlak flink worden opgepoetst.

De eerste Crysisgame begint met een simpele missie, dat al snel een slagveld wordt van een nieuwe oorlog, als buitenaardse wezens binnenvallen. De speler is bewapend met een krachtig Nanosuit, waarmee je onzichtbaar kunt worden en je krachten een boost kunt geven. Dit in combinatie met een arsenaal aan verschillende soorten modulaire wapens.

Crysis 1 werd in 2007 eerst alleen op PC uitgebracht en was revolutionair op grafisch gebied. Vier jaar later werd de game ook op PlayStation 3 en Xbox 360 uitgebracht.

Bekijk hier de aankondigingstrailer:

© CRYTEK

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.