Pretpark-liefhebbers opgelet, want wanneer je niet naar een pretpark toe kunt of wilt gaan, dan haal je het pretpark toch naar jou? En dat gaan we doen op de Nintendo Switch met Theme Park Simulator. Is een Theme Park Simulator voor de Switch goed nieuws of gaan we van een koude kermis thuiskomen?

Jaaaa, jaaa, jaaa! Er is eindelijk een Theme Park Simulator aangekondigd voor de Nintendo Switch. Het originele Theme Park is persoonlijk mijn favoriete game ever en heb ik als klein game-meisje he-le-maal grijsgespeeld. Daarom ben ik ook reuze benieuwd naar alle games die maar een klein beetje lijken op Pretparken bouwen, hoewel Theme Park dateert echt alweer van een jaar of 20 geleden en iets vergelijkbaars zullen we vandaag de dag niet snel meer tegenkomen.

Afijn, Theme Park Simulator. Het gaat hier om een echte simulator waar achtbanen en reuzenraden en meer attracties die garant staan voor doldwaze ritjes. De game was al een succes op iOS, dus een console-versue kon niet uitblijven. Welke attracties er zoal in dit pretpark te vinden (kunnen) zijn: Bumper cars, Inverter, La Olla Tagada, Wild Mouse Roller Coaster, Techno Jump, Twister, Kamikaze, Tokaido Rollercoaster, Viking ship, Kamikaze en Love Express. Elf attracties in totaal, niet het allergrootste park, maar het draait immers om het plezier. 

Krijg hier alvast een voorproefje van hoe dat er uit ziet:

Het is dus mogelijk om alle attracties vanuit de first of third person te ervaren en de ritjes real time aan te passen. Denk hierbij aan capaciteit, snelheid, licht en rookeffecten. Tegelijkertijd kun je checken hoe de bezoekers over de attracties denken, inclusief uitlatingen van plezier. Last but not least kun je de camera’s zo draaien dat je door de ogen van de passagiers kunt kijken.

Wie is er klaar voor een wilde rit? Theme Park Simulator is op 17 april exclusief als digitale release op de Nintendo Switch uitgekomen.

© Badland Publishing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.