Het is officieel! Vanaf volgend jaar gaat Super Nintendo World open. Dit zal op 4 februari 2021 opengaan als themagebied in het pretpark Universal Studios in Osaka. De bouwers zijn de afgelopen maanden (misschien zelfs al jaren) bezig om dit op te bouwen. En de eerste beelden zijn al te zien voor toekomstige bezoekers!

Een veelbelovend spektakel, al zeg ik het zelf. Nintendo Japan beschrijft met enthousiasme één van hun belangrijkste attracties: de Mario Kart – Bowser’s Castle. Dit is een achtbaan die is gebaseerd op de Mario Kart-game. Het is een achtbaan met twee rails waarbij de twee treinen het tegen elkaar opnemen. De inzittenden krijgen speciale Mario-petten op met schermen waar augmented reality wordt weergegeven. Ook zit er in elk treinwagonkarretje vier stuurwielen. Het is alleen onduidelijk waar deze voor dienen, aangezien de treinen op rails rijden.

De bezoekers krijgen bij binnenkomst een polsbandje om die verbonden is met een app. Met dan bandje kunnen bezoekers interactie aangaan met voorwerpen in het park om zo bijvoorbeeld muntjes verzamelen in de Mario-games.

Bron afbeeldingen: Nintendo.Japan.com

Één ding wat al open is (eigenlijk 2 dingen, trouwens) is het Mario Café & Store. Deze zijn al op 16 oktober open gegaan in Universal Studios. Dit is een restaurant en winkel tegelijk waar je van verrukkelijk eten kan genieten en speciale Mario-goodies kan kopen. In het restaurant worden onder andere pancakes verkocht in de vorm Mario en Luigi-petten gevuld met slagroom en fruit en verfrissende slush puppy shakes met een bolletje ijs en fruit erop. Yummy! En nu je er toch al bent, kun je gelijk één, of meerdere, producten kopen. T-shirts, hoodies, kussens, knuffels en ga zo maar door.

Bron afbeeldingen: Nintendo.Japan.com

Het was de bedoeling dat Super Nintendo World in 2020 open zal gaan, maar dit is wegens Covid-19 uitgesteld naar begin dit jaar. En nu alleen maar hopen dat we dit jaar ook weer naar het buitenland mogen vliegen.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.