We blikken nog even terug op 2020 (voor de laatste keer), want ondanks het feit dat we weinig sociale interacties hadden waren er wel een hoop game-interacties. Onze redactie heeft er ook flink wat vlieguren op zitten en een aantal redactie-leden zal hun hoogtepunten uit Game-jaar 2020 met jullie delen.

Amber:
Mijn favoriete game van afgelopen jaar is misschien een vreemde keuze. Mijn favoriete game die in 2020 is uitgekomen is Call of Duty Warzone. Ik heb Call of Duty zelf ook, het is de eerste Call of Duty die ik ooit gespeeld heb (hiervoor hield ik het bij Battlefield, maar vooral Counter Strike). Het main spel zelf is niet mijn favoriete game, maar Warzone is dat wel geworden. Het is in ieder geval het spel waar ik de meeste uren in gestopt heb in 2020. Ondanks corona heb ik hierdoor veel sociale interactie gehad. Warzone kwam uit in maart toen we ineens allemaal thuis moesten blijven en dus ineens was elke avond de teamspeak vol. Daarnaast vind ik de aspecten van gulag en terug kopen een leuke toegevoegde waarde aan een Battle royale. Het heeft ook genoeg frustraties opgeleverd door te krachtige shotguns, of nu de overpowered DMR, maar concluderend heb ik wel echt heel veel lol gehad met mijn vrienden in Verdansk!

Alena:
Een van mijn favoriete games dit jaar was Spiritfarer. De game is niet alleen qua tekenstijl, maar ook qua verhaal echt mijn ding. Perfect voor de ontspanning (en wat tranen…). Verder heb ik ook wel weer genoten van alle DLC’s van Planet Zoo. En, natuurlijk, Animal Crossing New Horizons. Daar heb ik toch wel zoveel uren in gestoken en van de Sint heb ik zelfs nu de Animal Crossing Switch gekregen! Die kleuren… Inmiddels speel ik het niet zoveel meer, maar voor af en toe is het nog steeds leuk om je even op het vrolijke eiland te begeven.

LisaCooper91:
Mijn favoriete game van 2020? Oh, wat wil ik graag Cyberpunk 2077 zeggen, maar daar heb ik ontzettend gemixte gevoelens over. Een game waar velen, inclusief ik, lang naar uitgekeken hebben en waarbij alles al snel in het water leek te vallen. Na het vele malen uitstellen van de releasedatum en zelfs de afschuwelijke crunch waar het team van CD Projekt Red aan moest geloven, blijkt de game nog steeds niet helemaal af. Iets wat overduidelijk is tijdens het spelen. Textures die niet, of met een flinke vertraging laden, wapens die onzichtbaar blijven, auto’s die uit de lucht komen vallen, quests die niet starten (of afgerond kunnen worden) en eens in de zoveel tijd crasht te game. Ook wat de content betreft wordt al snel duidelijk dat CD Projekt Red meer voor ogen had voor hun futuristische shooter/RPG.

Ondanks alle tegenslagen die je als speler tegen kunt komen in Cyberpunk 2077, heb ik me toch ontzettend vermaakt met de game. Wat zit er toch een prachtige en aangrijpende game verstopt achter al die bugs! De hoofdverhaallijn zit boordevol memorabele momenten en personages. Dat is iets waar CD Projekt Red zo ontzettend goed in is, het creëren van meeslepende, soms heftige, maar hier en daar ook hilarische en luchtige momenten. Hetzelfde geldt voor de personages die je tegenkomt tijdens je avonturen in Night City. Het zijn geen oppervlakkige personages die niets toe te voegen hebben. Integendeel, ze zijn ieder voorzien van een achtergrondverhaal en deze wordt toegelicht en uitgediept naarmate je meer met ze omgaat tijdens hun bijbehorende sidequests. Jackie, Panam, Rogue, Johnny, Judy en Takemura… Deze namen zullen voorlopig nog in mijn hoofd blijven rondspoken.

De Platinum Trophy is inmiddels binnen en ik heb als het goed is alles gedaan in de game wat er te doen valt, maar het was een behoorlijke klus met de hordes van bugs en crashes. Ik ben benieuwd hoe de game aanvoelt als de grote patch van januari uitkomt. Stiekem hoop ik dat de content die CD Projekt Red nog voor ogen had, uiteindelijk nog uitgebracht wordt als DLC.

Een andere game die dit jaar uitgekomen is en mij ontzettend ontroerd heeft is The Last of Us II. Wat een waanzinnige game was dat. Bepaalde gebeurtenissen hebben veel controversie opgeroepen en de fanbase verdeeld, maar wat mij betreft was dit een geweldige ervaring en vooral een emotionele reis. Naughty Dog heeft hier een fantastische game afgeleverd, die me altijd bij zal blijven.

Linn:
Mijn favoriete game van 2021 was….. Animal Crossing: New Horizons. Jemig, wat heb ik veel vlieguren in dit spel zitten, vanaf begin april t/m ongeveer augustus heb ik dagelijks vele uren gespendeerd aan dit spel, zeker wel een uurtje of 400 a 500. Daarna was het rustiger geworden, maar nog steeds denk ik vaak van ik moet nog vissen vangen, mee doen aan evenementen etc. Het mooie aan deze game is dat het eindeloos is, er continue updates zijn en daarmee nog steeds vele gamers-harten verovert. Een must-buy voor iedere Nintendo Switch-bezitter.

We vergeten eigenlijk helemaal dat Paper Mario: The Origami King ook in 2020 uit is gekomen. Ook deze heb ik helemaal uitgespeeld en met enorm veel plezier! Wat een avontuur, wat een humor en wat een toffe game! Als laatste was voor mij Kingdom Hears: Melody of Memory een klapper. Als enorm Disney-liefhebber en Kingdom Hearts-liefhebber moest ik deze wel spelen, met name ook om alle muziek die gespeeld worden en een spetterend einde.

Ook heb ik flink wat uren aan de eettafel gezeten met een enorme berg aan bordspellen, waaronder Pandemic Legacy Seizoen 1. Een absoluut hoogtepunt onder de bordspel-ervaringen. Op naar meer game-plezier in 2021!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.