Op 7 november was het N7 Day, waarbij de hele dag in het teken staat van de Mass Effect-franchise. Uitgever Electronic Arts heeft samen met ontwikkelaar BioWare deze dag dan ook gebruikt om een nieuw hoofdstuk binnen de wereld van Mass Effect aan te kondigen, alsook een geremasterde collectie van de al bestaande games. Al jaren wordt er door fans gevraagd om een Mass Effect remaster en daar hebben EA en BioWare dus gehoor aan gegeven.

In een blogpost geeft BioWare aan dat er hard wordt gewerkt aan Mass Effect Legendary Edition, dat bestaat uit de eerste drie Mass Effect-games, inclusief alle verschenen uitbreidingen, promowapens en andere dlc’s. Het betreft hier wel enkel de singleplayer content, dus de multiplayermodus van Mass Effect 3 zal ontbreken.

Het doel van BioWare was niet om een remake of opnieuw bedachte versie van de originele games te maken, maar om de ervaring te moderniseren, zodat fans en nieuwe spelers het oorspronkelijke werk in de best mogelijke vorm kunnen ervaren. De drie geremasterde games zullen daarom worden voorzien van betere textures, shaders, modellen, effecten en snellere framerates. Ook op visueel vlak zullen de games een flinke upgrade krijgen. Door de trilogie een remaster te geven, blijft het resultaat van een decennium hard werken bewaard voor nieuwe spelers, die de game beter en mooier dan ooit kunnen beleven, aldus BioWare.

Mass Effect Legendary Edition zal worden geoptimaliseerd voor 4K Ultra HD en staat gepland voor een release in de lente van 2021 voor PC, PlayStation 4 en Xbox One, met voorwaartse compatibiliteit en gerichte verbeteringen voor PlayStation 5 en Xbox Series X.

Daarnaast geeft BioWare ook aan dat een ervaren team druk bezig is met het volgende hoofdstuk van het Mass Effect-universum. Het project bevindt zich nog in een pril stadium en de ontwikkelaar kan nog niet veel zeggen, behalve dat ze er naar uitkijken om in de toekomst hun visie te kunnen delen met iedereen. Wij zijn in ieder geval benieuwd!

Bekijk hier de teasertrailer voor Mass Effect Legendary Edition:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.