Menig loyale fan van Legend of Zelda: Breath of the Wild vraagt zich af wat er voor de honderd jaar geleden heeft afgespeeld. We weten de helft wel, maar niet exact. Daar komt nu verandering in, want met de nieuwe Hyrule Warriors-game gaan we terug de tijd in, voordat Hyrule vernietigd werd door Calamity Ganon.

Legend of Zelda: Breath of the Wild. Een game die echt een speciaal plekje heeft in mijn hart. Een open-world game waar je zelf mag weten wat je als eerste wil doen, in plaats van in volgorde dungeons doen. Breath of the Wild heeft een uitstapje gemaakt in de franchise, maar dit is wel een succesvolle uitstap geweest voor Nintendo. Een game dit nog steeds met veel liefde gespeeld wordt door vele spelers. Maar wat is er exact honderd jaar geleden gebeurd? Nou, Hyrule Warriors: Age of Calamity speelt zich honderd jaar geleden af voordat Calamity Ganon Hyrule weet te vernietigen.

Een eeuw voor de gebeurtenissen in Breath of the Wild hangt het lot van Hyrule aan een zijden draadje. Het doel is om je troepen naar het slachtveld toe te sturen en te vechten tegen het kwaad. Een ultieme poging om het koninkrijk te redden. In het begin speel je Link, een dappere soldaat, die samen met zijn medesoldaten het land probeert te beschermen van vijanden in orde van koning Rhoam, koning van Hyrule en vader van prinses Zelda. Tijdens deze missie krijg je tussentijdse opdrachten om bijvoorbeeld outposten te verdedigen van krachtige vijanden zoals Moblin’s. Door krachtige combo’s te gebruiken versla je meer vijanden en ga je sneller een level omhoog.

Link is niet de enige personage die je kan besturen. Tijdens een van deze missies kan je switchen naar Impa, de trouwe dienaar en adviseur, en prinses Zelda. Je zal moeten samenwerken om de missies te kunnen voltooien. Wanneer je als Link speelt kan je op een gegeven moment orders geven aan een medepersonage om een bepaalde gebied te beschermen of een vijand aan te vallen. Natuurlijk zullen er meer personages vrijkomen tijdens deze adventure-mode, zoals de vier uitverkorenen van Hyrule: Revali, Urbosa, Daruk en Mipha.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl

De game combineert spectaculaire gameplay met de levendige en herkenbare landschappen uit de Legend of Zelda: Breath of the Wild om een nieuwe en spannende ervaring te bieden aan de spelers. Dit roept nostalgie op. Tijdens de eerste missie van het spel hapert het beeld af en toe, vanwege de lage frames per seconden. Irritant is het wel, want tijdens zo’n gevecht moet je wel optimaal alert blijven en het moet soepel verlopen. In de tweede missie van de demo is dit gelukkig minder. Ik hoop wel dat er tegen de tijd als het spelt uitkomt dat er een patch is die dit verhelpt.

Het mooiste is van alles: je bekijkt de wereld van een ander perspectief voordat Ganon toesloeg. En niet te vergeten: Hyrule Warriors kent een diepgaand verhaal dat wel op het slagveld plaatsvind. Alles om Hyrule te redden. Door dit te zien en te spelen, heb ik acuut zin om Breath of the Wild weer te gaan spelen. Maar ik ben heel benieuwd wat er allemaal gebeurd is honderd jaar geleden. Ik zal nog even geduld moeten hebben.

De demo van Hyrule Warriors: Age of Calamity is nu beschikbaar op de Nintendo eShop. De opgeslagen missies worden overgedragen naar de volledige game. Hyrule Warriors: Age of Calamity is vanaf 20 november exclusief verkrijgbaar voor de Nintendo Switch.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.