Deze game heb ik een tijdje geleden in mijn overzicht van schattige games al genoemd, maar ik vond het nu wel eens tijd voor een volwaardige preview. Dus bij deze alle informatie die ik bij elkaar kon verzamelen over Summer in Mara!

In Summer in Mara speel je met Koa, een meisje die op een eiland op de planeet Qü woont. Ze zorgt voor haar eiland, maar de oceaan is toch ook wel erg interessant en als je nog nooit van je eiland af bent gegaan wordt de grote oceaan Mara natuurlijk wel erg interessant. Mara is de oceaan die alle eilanden voedt, maar een organisatie van een andere planeet genaamd The Elit willen de oceaan voor hun eigen gewin gebruiken. Uiteraard gaan we daar een stokje voor steken!

Het onderhouden van je eiland zal aan het begin de hoofdtaak zijn, want met farming, onderhoud en overig resourcemanagement heb je natuurlijk al wel je handen vol. En met dag- en nachtritme en het wisselen van het weer zul je daar ook wel een handigheid in moeten krijgen. Het eiland heeft ook nog andere bewoners en ook al staat er niet veel over beschreven, je kunt wel bevriend raken en ze inzetten voor heuse ruilhandel! Je zult Koa steeds verder helpen ontwikkelen in haar vaardigheden om zo verder te komen in het spel. Je kunt zelfs andere eilanden van de archipel bezoeken en op schattenjacht! Er is echter wel een nadeel, ik krijg door alle beelden ontzettend zin in de zomer..  

De game is via een Kickstarter aan funding gekomen en is al ver voorbij het gestelde doel. Overigens kun je nog steeds deelnemen, want de game is nog niet uit. Ze hebben de release wel bijgesteld van september 2019 naar februari 2020 en daar heb ik toch ook wel een beetje mijn hoop op gevestigd! Ik ben zo benieuwd hoe deze game is, aangezien de makers zelf aangeven dat het geïnspireerd is door The Legend of Zelda: The Wind Waker, Stardew Valley en Studio Ghibli. Ik zie dat er ook wel in terug voor zover er nu beelden beschikbaar zijn. Uitgever en ontwikkelaar Chibig was dacht ik geen bekende voor mij tot ik kennis maakte met Summer in Mara, maar eenmaal op de site zag ik daar twee mobiele games die ik wel een aantal keer was tegen gekomen, maar nooit had gedownload. Zit er blijk baar toch een soort aantrekkingskracht en ik ga nu toch die games (Ankora en Tiny Planet) maar eens even proberen. De stijl is wel heel tof en het lijkt erop dat ze veel tijd steken het ontwikkelen van een volledige wereld rondom de game en daar hou ik wel van.

Als ik de trailer en gameplay beelden zie word ik wel enthousiast en ik hoop dan ook echt dat februari de maand is dat de game uit komt. En anders moeten we nog maar even wat langer verlangen naar een zomerse game. Mocht je het proces willen volgen tot de release dan kun je dat op verschillende plekken doen: Instagram, Twitter, Facebook, Discord, Indigogo en YouTube.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.