Er zijn al ontzettend veel games die het leven op de boerderij simuleren, maar de meeste games zijn vrij serieus of vergen nogal wat vaardigheden. Life in Willowdale: Farm Adventures lijkt echter ook geschikt te zijn voor het jongere publiek en is daarom misschien wel een leuk cadeautje voor in de zak of onder de boom.

Life in Willowdale: Farm Adventures speelt zich af in een dorpje vol met kleurrijke en vriendelijke inwoners. Het is echter niet allemaal gezellig en rustig, want er zijn ook heel veel avonturen te beleven. Naast het onderhouden van de boerderij kun je ook vissen, verkennen, koken en kom je wilde dieren tegen die niet zo vriendelijk zijn. De game biedt ook sociale interacties met dorpsbewoners, co-op om samen te kunnen spelen en combat. Genoeg te doen dus in Willowdale. Handig voor de jongsten: de game kan ook in het Nederlands worden gespeeld.

Zoals je in de trailer kunt zien is de game heel basic, maar dat is juist voor het jongere publiek soms wel fijn. Er zijn niet te veel ingewikkelde menu’s, grafisch lijkt het niet heel zwaar en de game lijkt redelijk overzichtelijk. Gevaar en avontuur zijn gelukkig ook om de hoek van Willowdale. Het dorpje is omringd door vier avontuurlijke zones: De Bloemenvelden, Het Vergeten Bos, De Woestijn en De Machtige Berg. Je kunt de diverse zones verkennen en neemt het daarbij op tegen verrassende eindbazen. Des te leuker is het voor kinderen om dit samen met iemand te kunnen doen als het een beetje lastig wordt. Deze lokale co-op modus is beschikbaar nadat je de eerste vijf missies hebt voltooid.

Mocht je het dan even weer rustig aan moeten doen, dan kun je in het dorp blijven en kletsen met de bewoners. Er zijn twaalf verschillende bewoners die allemaal hun eigen karakter en skills heeft. Je kunt er zelfs voor kiezen om maximaal twee van deze bewoners mee te nemen tijdens het verkennen van de wildernis! De game is ontwikkeld door FRAG Games en wordt uitgegeven door Mindscape. Meer informatie over de game vind je op lifeinwillowdale.com of volg Life in Willowdale: Farm Adventures op FacebookTwitterInstagram of YouTube.

Life in Willowdale: Farm Adventures is nu beschikbaar voor Nintendo SwitchPlayStation 4 en PlayStation 5 voor €39,99 en op pc via Steam voor €29,99.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.