Pokémon Scarlet en Pokémon Violet liggen inmiddels vier dagen in de fysieke en digitale schappen en het is natuurlijk fijn als een game een succes is. Men wilde de game in ieder geval graag kopen, aangezien ze gezamenlijk al meer dan 10 miljoen keer verkocht zijn sinds de release op 18 november.

Gisteren maakte Nintendo dit aantal wereldwijde verkopen bekend van Pokémon Scarlet en Pokémon Violet voor de Nintendo Switch. Samen zijn ze dus goed voor meer dan 10 miljoen verkochte exemplaren op basis van de cijfers van Nintendo zelf. Nooit eerder zijn van een software-titel voor een Nintendo-systeem binnen de eerste drie dagen zoveel exemplaren verkocht. Het is daarmee het succesvolste lanceringsweekend van een game in de geschiedenis van Nintendo.

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn de nieuwste delen in de Pokémon-serie en volgen drie jaar na Pokémon Sword en Pokémon Shield. Scarlet en Violet zijn geschikt voor het brede publiek, dat wil zeggen voor beginners als gevorderde en ervaren spelers. Als speler kun je een nieuwe soort Pokémon-reis beginnen, waarbij je een open wereld kunt verkennen, missies van het hoofdverhaal kunt voltooien en dat allemaal op je eigen tempo. De hoofdlijnen zijn daarbij ook nog eens op verschillende volgordes te voltooien, waardoor je nog meer vrijheid hebt in het spel.

Wat ook tof is, is dat je multiplayer met twee tot vier andere Pokémon spelers (ieder op een eigen console met eigen spel) kunt spelen. Een online multiplayer is ook mogelijk, mits je natuurlijk Nintendo Switch Online hebt. Naast de bekende spel-elementen, zoals het ruilen en vechten met Pokémon, kun je ook de verschillende locaties van de regio samen met andere spelers verkennen. Je kunt zelfs een ontspannende picknick met elkaar houden in een van de te verkennen gebieden.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook multiplayer met je overbuurvrouw of kapper Pokémon vangen? Koop dan nu Pokémon Scarlet of Pokémon Violet voor €59,99 voor Nintendo Switch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.