Woensdag 23 november vond het NK Muisklikken plaats in de H20 Esports Campus in Purmerend. Tijdens de finale keken ruim 14.500 mensen via Twitch hoe zestien deelnemers het tegen elkaar opnamen in een verhitte finale.

In de aanloop naar het NK konden bezoekers van de website nkmuisklikken.nl oefenen en zich inschrijven. Voor het oefenen werd een speciale klik-tool ontwikkeld, waarmee je kunt zien hoeveel kliks je per 15 of 30 seconden had. Bijna 3000 bezoekers hebben geoefend en meer dan 160 daarvan schreven zich in voor het NK. Organisator Logitec G selecteerde 16 finalisten die het uiteindelijk in het NK tegen elkaar moesten opnemen.

Om de wedstrijd goed en eerlijk te laten verlopen waren er twee categoriën: influencers/creators en reguliere gebruikers. Dion Damsma, beter bekend als Vlugge Japie won het NK voor social creators en liet daarmee Puqlive, Avithal, en Marcella de Bie achter zich. Bij de reguliere gebruikers klikte Mandy van der Steen uit Amersfoort prachtig aantal van 177 keer in 15 seconden. Helaas voor Mandy was Robin Exoo uit Ede net iets sneller en klikte hij 207 keer in 15 seconden. Naast de titel Nederlands Kampioen Muisklikken 2022, een trofee en eeuwige roem, won de 22-jarige deelnemer ook nog wat lekkere prijzen waaronder een half jaar energy drinks en een Logitech set-up met toetsenbord, microfoon, lamp en een Logitech G502 X plus muis! 

“Ik ben super blij en had niet verwacht deze titel mee naar huis te nemen”, zegt Robin Exoo. “Ik heb er heel hard voor getraind, maar gelukkig was het uiteindelijk niet voor niks! Het applaus van het publiek in de zaal, gaf me de motivatie om door de 200 kliks grens heen te klikken”, aldus een opgetogen Robin. 

Als gamers weten we natuurlijk maar al te goed dat we erg veel op onze muis klikken per dag of per gamesessie. Op een gemiddelde werkdag klikt een gebruiker circa 500 keer per dag op een van de muisknoppen, gamers klikken zelfs 1000 tot 5000 keer per dag op hun muis. Logitech G wilde dit graag met Nederland vieren door een toernooi te organiseren op een van de grootste esportslocaties van Nederland: H20 Esports Campus in Purmerend.

“Om dé beste muisklikker van Nederland te vinden, zagen we maar één mogelijkheid; het organiseren van een officieel Nederlands Kampioenschap Muisklikken. Het is niet meer dan logisch dat zo’n toernooi door ons wordt georganiseerd. Logitech is namelijk al sinds jaar en dag marktleider en we maken muizen voor alle typen gebruikers. Van ultrasnelle muizen voor gamers zoals de nieuwe G502 X Plus tot ergonomische muizen voor op het werk zoals de MX Vertical. We hebben ook muizen voor linkshandigen en muizen voor mensen met grotere of kleinere handen.” zegt Marc van den Helder, Marketing Manager Gaming Benelux bij Logitech. 

Na een succesvolle eerste editie van het Nederlands Kampioenschap Muisklikken moet er natuurlijk een volgende editie volgen. Misschien dat Mandy dan ook nog een poging kan wagen! “We krijgen ontzettend leuke reacties en we hadden meer dan 14.500 kijkers via Twitch. We zullen daarom in overweging nemen of we volgend jaar het tweede Nederlands Kampioenschap gaan organiseren. Voor nu is er nog niks concreet maar als we een nieuw Nederlands kampioenschap organiseren zullen we dit nog beter en grootser aanpakken.”, zegt Van den Helder. “Ook de speciaal ontwikkelde website voor het NK lijkt in de smaak te vallen en we denken met onze Europese collega’s na over een vervolg in de vorm van een Europees kampioenschap.”

Mocht je nu denken dat jij dit ook wel kan, dan kun je alvast oefenen voor een hopelijk volgende editie op nkmuisklikken.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.