Maak je klaar om terug de Middeleeuwen in te gaan in Forged In Fog, het nieuwe en inmiddels 26e hoofdstuk van Dead By Daylight. De uitbreiding is nu verkrijgbaar voor PC en consoles en brengt een hoop nieuw lore met zich mee, alsook een nieuwe map en natuurlijk een gloednieuwe Survivor en Killer.

Dead By Daylight: Forged In Fog introduceert The Knight als nieuwe Killer, die verse strategische gameplay met zich meebrengt samen met zijn Guardia Compagnia. The Knight kan namelijk deze drie loyale AI-controlleerde Guards oproepen, die elk hun eigen unieke kwaliteiten hebben. Zo kunnen ze rond patrouilleren of bepaalde taken uitvoeren, waardoor Survivors ineens met meerdere gevaren oog in oog staan.

Vittorio Toscano is de nieuwe Survivor die het hoofdstuk met zich meebrengt en is qua personage compleet het tegenovergestelde van The Knight. Het is een man van vrede, een geleerde die op een missie is om de arcane geheimen te onthullen. Na zijn verraad en marteling, door toedoen van Tarhos Kovacs, is hij in The Entity’s Realm beland waar jaren van verkenning in The Fog hem hebben gesmeed tot een voorbeeldige leider met een onbevreesd karakter.

Tevens introduceert het nieuwe hoofdstuk ook een nieuwe Map, namelijk de Shattered Square Map. Dit ooit bloemende dorpje ligt nu in puin, dankzij The Knight en zijn handlangers. Rook, mist en de dood hangen in de lucht en vernietigde gebouwen bezaaien het landschap. De markt in het centrum is nu niets meer dan een stille begraafplaats. De bekende pallets, breekbare muren en Exit Gates hebben zelfs een Middeleeuws tintje gekregen in deze Map.

In Dead By Daylight spelen vier Survivors tegen één Killer. Door middel van het repareren van generatoren kunnen de uitgangen van stroom worden voorzien en is het aan de Survivors om te ontsnappen. Uiteraard zal de Killer hen tegen proberen te houden en zal hij de Entity moeten behagen door elke Survivor te offeren en aan de haak te hangen. Elke Survivor en Killer is voorzien van zowel unieke als universele perks, waarmee je je eigen perfecte Survivor of Killer kunt bouwen, geheel aan de hand van jouw speelstijl. Naast een aantal originele personages, bevat Dead By Daylight ook gelicentieerde personages, waaronder The Pig en Detective Tapp (SAW), Michael Myers en Laurie Strode (Halloween), en Pinhead (Hellraiser).

Het Forged In Fog hoofdstuk is nu verkrijgbaar voor PC (Steam en Epic Games Store), PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One en Nintendo Switch.

Bekijk hier de spotlight trailer voor Dead By Daylight: Forged In Fog:

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.