Nintendo zelf is opgericht in 1889. Sinds de jaren 70 van de 20e eeuw werden er consoles op de markt gebracht. Je kunt je vast wel indenken hoe groot de catalogus inmiddels is. Duizenden en duizenden en duizenden games waar uit te kiezen is (geweest). Toch zal iedere gamer een favoriete game hebben. Wat zijn de favoriete games van de Female-Gamers-redactie?

Alena: Poeh, dat is een lastige vraag zeg! Ik vind heel veel spelletjes wel leuk namelijk, maar ik denk dat ik Animal Crossing toch het meeste heb gespeeld op verschillende consoles. New Horizons vind ik dan ook wel echt heel erg leuk, al ben ik daar op het moment wel weer een beetje op uitgekeken. The Legend of Zelda is natuurlijk ook een hele toffe reeks en daarvan vind ik The Wind Waker wel heel erg tof. Ik denk dat ik voor mijn favoriete Nintendo-game dan voor The Legend of Zelda: The Wind Waker ga!

Patricia: Ik heb diverse games door mijn gedachten laten gaan, toch kom ik uit op Paper boy. Wat vond ik dat fantastisch! Beetje fietsen en krantjes werpen. Hopende dat er geen valse hond achter me aan kwam. Had ik de hele straat voorzien van een gezellig krantje, ging ik alsnog binnen twee tellen op mijn bek in het speelpark. Ja heerlijke tijden.


Linn: een heel lastige vraag natuurlijk! Er is zoveel om uit te kiezen. Toch ga ik voor de klassieker Super Mario All-Stars. Het was de eerste game die ik speelde ooit op een console. Eigenlijk is het valsspelen, omdat het vier remakes voor de NES zijn die opnieuw werden uitgebracht. Je had dus ook de keuze uit meerdere games: Super Mario Bros, Super Mario Bros: the Lost Levels, Super Mario Bros 2 en Super Mario Bros 3. Het mooie is: vanwege de enorme nostalgie en populariteit is destijds een 25th anniversary-editie uitgebracht voor de Nintendo Wii. Jeugd sentiment en wederom zou ik zo opnieuw met deze games beginnen.

Wat is volgens jou de beste Nintendo-game ooit gemaakt?

© Nintendo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.