In een speciale 35-jarig Super Mario Bros. jublieum Direct kondigde Nintendo aan dat er een bundel uit gaat komen met 3 van hun populaire Super Mario-games, maar de spellen zijn maar slechts beperkt verkrijgbaar. Zowel fysiek als de downloadversie. Een slimme keus van Nintendo?

Het is weer een tijdje geleden dat Nintendo een All-Stars bundel heeft uitgebracht, waarin meerdere klassieke games in één game zitten. Zo is er de Super Mario All-Stars waarin de eerste 3 Super Mario Bros.-games en The Lost Levels in zaten en werd uitgebracht op de de SNES. En later ook op de Wii in 2010 en Nintendo Switch later dit jaar. Maar nog nooit eerder had Nintendo een 3D-bundel uitgebracht. Tot nu dan.

Want, kom op! Zeg nou zelf. Sinds de release van de eerste 3D Super Mario-game de Super Mario 64 op de Nintendo 64 zijn er zat andere succesvolle spellen op de markt verschenen. Nintendo had wel een handje van om bestaande spellen opnieuw uit te brengen onder het mom van ‘Nintendo Selects’. Maar dat was een tijdelijke leuke uitgave om meer omzet uit te kunnen halen, terwijl het een paar jaar geleden ook op dezelfde console was verschenen. Een game zonder enig verbetering in graphics of geluid.

Daarentegen brengt Nintendo eindelijk wel 3 van haar meest succesvolle  Super Mario-games van ieder console in één bundel uit, dat zelfs in dezelfde maand na aankondiging wordt gereleased. De geruchten gingen al een tijdje, maar waren nog nooit officieel naar buiten gebracht.

Super Mario 64. Bron afbeelding: Nintendo.nl

Super Mario Sunshine. Bron afbeelding: Nintendo.nl

Vanaf 18 september kunnen spelers genieten van Super Mario 3D All-Stars exclusief voor de Nintendo Switch. De klassieke Super Mario 64 (1997, N64), de oh zo zonnige Super Mario Sunshine (2002, GameCube) en ruimtelijke Super Mario Galaxy (2007, Wii). Alle drie zijn ze geoptimaliseerd voor de Switch met verbeterde HD-graphics, Joy-Con-besturing en een muziekspeler waarbij je de soundtracks met veel liefde kan beluisteren.
Waar we helaas wel rekening mee moeten houden is dat deze bundel maar beperkt verkrijgbaar is. Ja, je leest het goed. Beperkt verkrijgbaar.

Je kan zowel de game fysiek of als downloadversie kopen. De downloadversie – afgerond 5 GB aan geheugen – is tot en met 31 maart 2021 online te koop. Daarentegen is de fysieke bundel in maar beperkte oplagen verkrijgbaar in diverse winkels. Na aankondiging stonden de reserveringen open, maar die waren in no-time weer gesloten (!). Bol.com, Game Mania, Media Markt, Nedgame enzovoorts. Allemaal uitverkocht. Mocht jij er eentje weten te reserveren, lucky you! Want op Marktplaats worden ze al doorverkocht voor woekerprijzen. Omdat er niks extra’s aan de fysieke versie is toegevoegd, zal ik gewoon de downloadversie in de Nintendo eShop aanschaffen. Dan weet je dat je gewoon op de dag van release lekker kan spelen voor de vertrouwde prijs die je gewend bent van Nintendo.

Super Mario Galaxy. Bron afbeelding: Nintendo.nl

Maar ja, is het een slimme zet van Nintendo om de game beperkt te maken? Aan de ene kant ja, zodat ze meer geld kunnen ontvangen omdat kopers geheid en snel de game willen aanschaffen ongeacht voor welke prijs. Vooral jonge spelers die niet opgegroeid zijn met Super Mario 64, Sunshine en Galaxy willen dit geheid spelen zonder dat ze eerst de oorspronkelijke console moeten aanschaffen, die niet meer ondersteund wordt op de moderne tv-schermen.
Ik zou het beter gevonden hebben als de digitale versie van de bundel ten alle tijden online verkrijgbaar is. Niet zomaar stopzetten op 31 maart 2021. Want Super Mario-games zijn geliefd, zowel onder de jongeren als volwassen spelers. Het verkoopt toch altijd.

Super Mario 3D All-Stars is vanaf 18 september beperkt verkrijgbaar exclusief op de Nintendo Switch. De downloadversie is verkrijgbaar op de Nintendo eShop tot en met 31 maart 2021. De fysieke game in beperkte oplagen verkrijgbaar bij diverse winkels.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.