Er is weer een nieuwe Ubisoft Forward uitgezonden op 10 september met veel nieuwe info en updates dus bij deze een overzicht!

Immortals Fenyx Rising
De game die voorheen door het leven ging onder de naam Gods & Monsters kwam al voorbij in mijn lijstje aan het begin van het jaar. Toen was er nog weinig over bekend en was er ook nog geen release datum. Inmiddels is de naam dus wat imposanter geworden en kunnen we eindelijk zeggen dat de game vanaf 3 december verkrijgbaar is voor PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Nintendo Switch, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Daarnaast zal de game ook verkrijgbaar zijn voor PlayStation 5 bij de release van de console (3 december of later). Ook gaat de game onderdeel zijn van UPLAY+, Ubisofts abonnementsservice. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Quebec die verantwoordelijk zijn voor Assassin’s Creed Odyssey, dus ze zullen wel wat met mythen en legenden hebben. Je speelt als Fenyx, een gevleugelde halfgod wiens missie het is om de Griekse goden te redden van de ondergang. Er zullen veel bekende mythische wezens in de game voorkomen, dus mocht je van mythen en sagen houden dan kun je je geluk niet op! Zo komen we bijvoorbeeld Typhon tegen, een van de Titanen en daarmee ook gelijk de dodelijkste. Misschien nog bekender krijg je Medusa, de Minotaurus en Cyclopen voor je kiezen. Succes he! Voor iedereen die God of War net wat te heftig vindt, maar het thema wel gaaf vindt zou dit een mooie tegemoetkoming zijn.

Zie hier de Wereldpremière trailer, voor meer trailers van de gameplay en een walkthrough check je de pagina van Ubisoft Nederland

Watch Dogs Legion verwelkomt Britse muzikant Stormzy en Aiden Pearce tot het verzet
Yessir, Watch Dogs Legion gaat aan samenwerking aan met Brits raptalent Stormzy. Wellicht dat hij hier wat minder bekend is, maar in Engeland is hij aardig groot dus een goede reden om hem toe te voegen aan Watch Dogs Legion wat zich in Londen afspeelt. Stormzy zal de spelers opdrachten geven in de missie Fall on my Enemies. Je moet hem helpen om zijn nummer Rainfall van zijn album Heavy is the Head in het centrum van Londen uit te zenden. Overigens is tijdens de Ubisoft Forward ook de videoclip van dit nummer in première gegaan en komt deze officieel 1 oktober uit. Aiden Pearce, protagonist van de eerste Watch Dogs keert ook weer terug als speelbaar personage met een eigen verhaallijn. Dit zal onderdeel zijn van het post-launch contentplan waar de komende weken nog meer informatie over zal komen. 

Riders Republic
Riders Republic is een nieuwe massive multiplayer outdoor sports playground waarbij de speler extreme sports kan ervaren in de vorm van fietsen, skiën, snowboarden en vliegen met wingsuits en rocket wings. De game speelt zich af in een open wereld met landschappen van sneeuw tot weelderige natuur die je met je gepersonaliseerde speler zowel solo als met vrienden kunt verkennen terwijl je omringd bent door andere online spelers. Daarnaast zijn verschillende Amerikaanse National Parks (Bryce Canyon, Yosemite Valley, Sequoia Park, Zion, Canyonlands, Mammoth Mountain en Grand Teton) nagebouwd en omgebouwd tot extreme sports speeltuin zodat spelers optimaal kunnen genieten. Riders Republic is vanaf 25 februari 2021 verkrijgbaar voor PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X, Xbox One, Stadia en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Mocht je Riders Republic op de huidige consoles aanschaffen, dan krijg je een gratis next-gen upgrade voor de PlayStation 5 of Xbox Series X. Tevens zal de game onderdeel zijn van UPLAY+, Ubisofts abonnementsservice.

Prince of Persia: The Sands of Time Remake
Owww ja, er komt een remake van The Sand of Time. Als ze Jake Gyllenhaal dan ook nog als model gebruiken ben ik sowieso om, maar een remake werd kennelijk wel eens tijd. De game uit 2003 was in die tijd ontzettend vernieuwend met innovatieve gameplay. Je mag weer als Prins door het paleis heen met Prinses Farah aan je zijde terwijl je ondertussen vijanden verslaat en puzzels oplost. Nu voegen de makers daar nog nieuwe manieren van vechten, puzzelen en tijdreizen aan toe dankzij de nieuwe technologie. In de trailer is helaas geen Jake te zien, maar toch ziet het er wel tof uit en is het lekker opgepoetst. De game zal op 21 januari 2021 uitkomen voor PlayStation 4, Xbox One en Windows PC via de Epic Games Store en de Ubisoft Store en ook deze game zal onderdeel worden van UPLAY+.

Zie hier de onthullingstrailer.

Rainbow Six World Cup
Tijdens de Rainbow Six World Cup nemen teams uit 45 verschillende landen en regio’s het tegen elkaar op in twee fases. De kwalificaties zullen in de eerste helft van 2021 plaatsvinden. Allereerst zullen 31 landen, waaronder Nederland en België, deelnemen aan online kwalificatietoernooien om zich te kwalificeren voor één van de zes beschikbare plaatsen. De overige 14 regio’s zullen een directe uitnodiging krijgen om mee te doen aan het hoofdtoernooi in de zomer van 2021. De 20 beste teams zullen strijden voor de eerste plaats tijdens het hoofdtoernooi van de Rainbow Six World Cup. Voor het eerste in de geschiedenis van de Rainbow Six esports zullen zoveel teams met het hoogste niveau uit zoveel verschillende landen strijden voor het wereldkampioenschap. Viermalig NBA-winnaar Tony Parkerzal ambassadeur zijn. Daarmee deelt hij zijn ervaring in de competitie maar ook een passie voor esports en gaming. 

Daarnaast zal Tom Clancy’s Rainbow Six Siege naar next-gen consoles komen. De online tactical shooter heeft inmiddels meer dan een miljoen spelers in de Benelux, dus een versie voor de nieuwe consoles mag dan natuurlijk niet uitblijven. Spelers die de game al bezitten krijgen een gratis update en voor nieuwe spelers zal de prijs hetzelfde zijn als de die van de huidige consoles. Mocht je niet gaan upgraden, dan kun je toch samen spelen met de next-gen consoles.  Tot slot is Operation Shadow Legacy, het derde seizoen van het vijfde jaar, nu beschikbaar. De game introduceert daarmee onder andere een nieuwe map en compleet nieuwe gameplayervaringen. Mocht je de Year 5 Pass hebben dan heb je per direct toegang. Mocht je alleen deze aanvulling willen kopen, dan zul je moeten wachten tot 27 september. 

AGOS: A Game of Space
AGOS: A Game of Space neemt spelers mee op een interstellaire reis waarin je op zoek gaat naar een nieuwe bewoonbare planeet. Spelers besturen het AI-systeem van het laatste schip dat van de aarde vertrekt en begeleiden een groep overlevenden door acht unieke sterrenstelsels om een nieuwe thuisplaneet te vinden. Spelers bouwen en besturen hun ruimtesondes om zo hun schip te upgraden en dat alles dankzij weer innovatieve en realistische gameplay. Tijdens de reis gaan spelers op zoek naar grondstoffen, nieuwe technologieën en moeten ze omgaan met grote gevaren om de reizigers aan boord te beschermen en de mensheid te redden. Volgens mij moet je in ieder geval geen last hebben van hoogtevrees of angst voor de ruimte, want met VR zul je daar flink wat van gaan zien. AGOS: A Game of Space is vanaf 28 oktober 2020 verkrijgbaar voor Oculus Rift, HTC VIVE, VIVE Cosmos series, Valve Index en Windows Mixed Reality.

Far Cry VR: Dive Into Insanity
Op een locatie van Zero Latency VR (voor ons is dat in Rotterdam) kunnen spelers zich vanaf ergens in 2021 storten in de wereld van Far Cry 3. De game neemt maximaal acht spelers mee naar de Rook Islands waar ze gevangen worden genomen door Vaas en zijn handlangers. Samen moeten ze het eiland verkennen en samen vechten om te overleven. In de ruimtes van Zero Latency VR is er genoeg ruimte voor spelers om zich op een natuurlijke wijze te kunnen bewegen en helemaal op te kunnen gaan in het avontuur. Naast Far Cry 3 kun je in de studio’s van Zero Latency VR ook nog andere games spelen, dus goed voor een middag lol!

Meer Tom Clancy nieuws
Dan nog twee Tom Clancy nieuwtjes. Allereerst komt Episode 3 voor Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint eraan. 15 september lanceert deze nieuwe gratis update en daarmee een nieuw avontuur. Red Patriot stuurt spelers op pad om een aanval op Amerikaans grondgebied te voorkomen. Alle betrokken bij het plan van Trey Stone zullen uitgeschakeld moeten worden. Dit brengt een nieuwe verhaallijn met zich mee en tevens optionele missiedoelen voor verschillende benaderingen. In totaal zal de uitbreiding 10 nieuwe missies hebben, waarvan de eerste twee gratis te spelen zijn en daarnaast in totaal 26 beloningen. Naast een nieuw verhaal zal er ook een nieuwe klasse bijkomen, namelijk de Pathfinder-klasse, die zich richt op verkenning. Speciaal voor deze klasse is de Armaros Interface en de daarmee bestuurbare Azraël-drone die natuurlijk erg van pas komt bij het verkennen van een gebied. 

Tot slot krijgt Tom Clancy’s The Division 2 Warlords of New York een nieuwe, gratis gamemodus genaamd The Summit. Op 22 september krijgen spelers deze nieuwe gamemodus samen met nieuwe gameplayverbeteringen. Daarnaast is de game backwards compatible voor PlayStation 5 en Xbox Series X bij de lancering van deze consoles en ondersteunt de game cross-play binnen een consolefamilie, waardoor spelers op de huidige generatie consoles samen spelen met spelers die een next-gen console bezitten.

For Honor Year 4 Season 3
De inmiddels meer dan 25 miljoen spelers (!) van For Honor kunnen vanaf 17 september zich op Resistance storten, het derde seizoen van het vierde jaar. Tijdens het tweede seizoen hebben de Warmongers er een terreurregime op nagelaten, maar in deze duistere tijden krijgen spelers de kans zich aan te sluiten bij het verzet om de hoop terug te laten keren in de wereld van For Honor. Zoals bij elk seizoen zal er weer een battlepass komen (zowel betaald als gratis) en krijgen spelers daarmee toegang tot nieuwe beloningen. Voor meer informatie over For Honor check je de website

Roller Champions is begin 2021 beschikbaar
In Roller Champions draait het allemaal om de Roller Derby, een ruige sport waarbij je op rolschaatsen je door een ovalen arena vecht om zo met je team de meeste punten te scoren. De community is een tijdje betrokken geweest bij het uitvoerig spelen en testen van deze game, zodat de makers regelmatig konden updaten. Zoals je in onderstaande video hoort zeggen hebben ze veel gepatcht en goed geluisterd naar de feedback die ze van de community kregen. Mocht je het nou leuk vinden om ook mee te denken over de game, volg ze dan via sociale media! De release van Roller Champions staat gepland voor begin 2021. 

Vecht opnieuw voor de liefde in Scott Pilgrim vs. The World: The Game – Complete Edition
Ik houd van Scott Pilgrim vd. The World, de film dan in ieder geval. Die heb ik toch al meerdere keren gezien en altijd met veel plezier en ik wist tot een tijdje geleden niet eens dat er een game van was! Nu komt deze game echter terug en wel dit najaar verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, Windows PC en Stadia. Uiteraard zal deze ook horen bij het UPLAY+ abonnement. In de film is Scott Pilgrim ook regelmatig in videogame stijl in gevecht met zijn tegenstanders, dus een game is natuurlijk erg passend. In deze 2D stijl beat ’em up speel je onder andere als Scott Pilgrim, Ramona Flowers, Stephen Stills, Knives Chau en Wallace Wells (die laatste twee vanwege de complete edition). Daarnaast is het mogelijk om online of lokaal met maximaal drie vrienden tegen vijanden te vechten, mini games te spelen, trefbal te spelen of epische gevechten aan te gaan. De game zal dit najaar nog te verkrijgen zijn.

Just Dance 2021 onthult 9 nieuwe nummers
Pak je dansschoenen maar alvast uit de kast en poets ze op, want Just Dance 2021 heeft de tweede helft van de tracklist bekend gemaakt! Vanaf 12 november kunnen spelers dansen op:
– ‘Blinding Lights’ van The Weeknd
– ‘Without Me’ van Eminem
– ‘Till The World Ends’ van The Girly Team
– ‘The Weekend’ van Michael Gray
– ‘Samba de Janeiro’ van Ultraclub 90
– ‘Runaway (U & I)’ van Galantis
– ‘Bailando’ van Paradisio Ft. Dj Patrick Samoy
– ‘Dibby Dibby Sound’ van DJ Fresh & Jay Fay Ft. Ms Dynamite
– ‘Boy, You Can Keep It’ van Alex Newell

Ook is nu It’s Showtime, het vierde seizoen van Just Dance 2020, beschikbaar. Spelers stappen in de wereld van musicals en Broadway tijdens twee spectaculaire events: The Party (10-24 september) en The Gala (15 oktober – 5 november).

The Crew 2 Year 3 start in november 2020
Spelers van de The Crew 2 kunnen vanaf november 2020 wegscheuren met Year 3. Dit derde jaar zal er anders uitzien dan de voorgaande twee, met drie seizoenen die vier maanden duren en bestaan uit twee episodes. In de Year 3 trailer kun je alvast zien wat je in november te wachten staat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.