Nintendo is goed op dreef de laatste tijd. Naast de onverwachte Super Mario Bros. jubileum special kwam het bedrijf ook weer met een aankondiging die niemand verwacht had. En deze stond in het teken van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Nintendo brengt ons 100 jaar terug naar wat er precies gebeurd is op de bewuste dag. Dit verhaal wordt verteld in de nieuwe actie-avonturenspel Hyrule Warriors: Age of Calamity.

Een eeuw voor de gebeurtenissen in The Legend of Zelda: Breath of the Wild werd de wereld geteisterd door een grote ramp. Het koninkrijk Hyrule belandde in een periode van duisternis. Vernietigd door een oeroud kwaad. Fans weten niet wat er voor de fatale ramp heeft afgespeeld… tot nu.

Hyrule Warriors: Age of Calamity brengt spelers naar de tijd voordat de grote ramp plaatsvond. Bekende omgevingen die nog niet vernietigd zijn door het kwaad komen in beeld met spectaculaire, strategische gevechten. In de game verschijnen diversen bekende personages uit The Legend of Zelda: Breath of the Wild, waaronder Link en Zelda en de vier Champions. De teams van Hyrule Warriors: Age of Calamity en Breath of the Wild werken heel nauw met elkaar samen. En dat is niet alleen grafisch gezien.

Bron afbeeldingen: Nintendo.nl

De game is gericht op het uitvoeren van combo’s en speciale vaardigheden en draait ook om zowel snelheid als om strategisch handelen. Men zal ook puzzels moeten oplossen, wapens en vaardigheden vrijspelen, voorwerpen maken van verzamelde materialen, winkels bezoeken om spullen te kopen en de kracht van de Sheikah-steen gebruiken, die fans herkennen uit Breath of the Wild. Dit is een leuke toevoeging voor spelers die op zoek zijn naar meer actie en direct verbonden zijn met The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Daarnaast vertelt de game een diepgaand verhaal die de gebeurtenissen, relaties tussen de personages en dramatische momenten van de grote ramp tot in de kleinste detail voorbij laten komen.

Spelers die de game alvast pre-orderen online in de Nintendo eShop, ontvangen de gelukslepel als een in-game bonuswapen voor Link.

Hyrule Warriors: Age of Calamity wordt op 20 november exclusief uitgebracht op de Nintendo Switch.

About Wendela

Fan van Legend of Zelda en Pokémon-games. Een grote zwak voor game merchandise.

View all posts by Wendela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.