Vrijdag 9 juli was het zover, CD Projekt RED en Netflix bundelden hun krachten bij elkaar en organiseerden samen de eerste WitcherCon ooit! Het online evenement werd gestreamd via YouTube en Twitch, waar kijkers drie uur lang verwend werden met beelden achter de schermen van de Netflix-serie, de verhalen achter de games en boeken, interviews en eindelijk een datum van het tweede seizoen van de serie. Tussen de fragmenten door werden er nummers van de soundtrack verzorgd door componist Marcin Przybyłowicz en de band Percival. Het evenement werd gehost door Julia Hardy.

© CD PROJEKT RED / NETFLIX

WitcherCon trapte af met de zogenaamde Deck of Destiny, waarin kaarten getrokken werden uit een dek vol vragen die vooraf ingezonden waren door fans. Het panel waar de vragen aan werd gesteld bestond uit bekenden uit seizoen 1 van de The Witcher Netflix-serie, zoals Anya Chalotra (Yennifer), Freya Allan (Ciri), Mimî M. Khayisa (Fringilla) en ook showrunner Lauren Schmidt Hissrich was van de partij. Daarnaast nam ook Paul Bullion deel aan het vragenvuur, die de rol van Lambert zal vertolken in het aankomende tweede seizoen van de serie. Hoewel de acteurs niet al te veel mochten verklappen over wat seizoen twee ons te wachten staat, werd duidelijk dat de cast in ieder geval heel enthousiast en trots is op wat komen gaat. Kijkers werden geplaagd met een kort fragment van een Leshen, een van de monsters waar velen fans naar uitkijken om te mogen aanschouwen in de serie. Er werd daarnaast ook met veel plezier teruggekeken naar het opnemen van bepaalde scenes. Vooral Freya Allan had moeite met haar lach inhouden tijdens opnames.

© CD PROJEKT RED / NETFLIX

Fans van de games werden ook niet teleurgesteld, want al snel mocht CD Projekt RED – het team achter de The Witcher-games – het woord doen en werden kijkers meegenomen in verhalen en herinneringen van het maken van de games. Dit vond ik persoonlijk ontzettend gaaf om te zien en dit was de content waar ik naar uitkeek. Onder andere Błażej Augustynek en Philipp Weber (Acting Lead Quest Designers), Adam Badowski (Head of Studio) en Marcin Blacha (Story Director) deelden hun herinneringen en vooral ook hoe de eerste game tot stand is gekomen. Er werd gelachen om bepaalde tegenslagen en ongemakkelijke technische mankementjes, maar ook met veel trots teruggekeken naar wat voor wereld ze uiteindelijk hebben kunnen creëren met The Witcher 3: Wild Hunt.

Tijdens het derde panel kwamen de werelden van de games en de serie bij elkaar. In het segment Geralt of T-Rivia namen Lauren Schmidt Hissrich (The Witcher showrunner) en Declan De Barra (The Witcher: Blood Origin) het tegen elkaar op. Elk konden zij een hulplijn inschakelen, bestaande uit Acting Lead Quest Designers Błażej Augustynek en Philipp Weber van CDPR. Dit leidde tot hilarische rivaliteit en leuke feitjes. Zo zou Tomek Bagiński (executive producer)  de schrijver van de The Witcher-boeken Andrzej Sapkowski een brief hebben geschreven van wel 25 pagina’s om hem te overtuigen om toestemming te geven voor het creëren van de Netflix-serie.

Kijkers werden ook meegenomen in een tour door Kaer Morhen, wat de thuishaven is van Witchers. Hier werden beelden van het tweede seizoen van The Witcher Netflix-serie getoond, in combinatie met beelden uit de games en een voorproefje op de aankomende animatieserie The Witcher: Nightmare of the Wolf.

Interessant is ook dat de titels van de eerste zeven afleveringen van het tweede seizoen bekend werden gemaakt:

“A Grain of Truth”
“Kaer Morhen”
“What is Lost”
“Redanian Intelligence”
“Turn Your Back”
“Dear Friend”
“Voleth Meir”

De titel van de achtste, en daarmee laatste aflevering van het tweede seizoen, blijft echter nog geheim.

© CD PROJEKT RED / NETFLIX

WitcherCon sloot af met een diepgaand interview met de ster van de show, Henry Cavill, die de rol van Geralt speelt in de Netflix-serie. Samen met Josh Horowitz ging hij in gesprek over zijn passie voor The Witcher – Cavill was namelijk zelf al groot fan van de boeken en de games, voordat hij aan de serie deelnam. Hij kreeg daarnaast ook de eer om kijkers te belonen met een officiële teaser trailer voor het tweede seizoen van de Netflix-serie.

Het tweede seizoen zal vanaf 17 december via Netflix te bekijken zijn. De animatieserie The Witcher: Nightmare of the Wolf zal daarentegen op 23 augustus in première gaan op de streamingsdienst.

Tijdens WitcherCon werd ook bekendgemaakt dat er een complete editie van The Witcher 3: Wild Hunt zal uitkomen, alsook een next-gen-upgrade en DLC gebaseerd op de Netflixserie.

Wil je zelf de eerste stream van WitcherCon nog eens nakijken? Bekijk deze dan hier:

Ik vond het in ieder geval een geslaagde eerste WitcherCon en kijk nu al uit naar de volgende! Wat waren volgens jullie de hoogtepunten?

Meer lezen over de achtergrond van The Witcher, de boeken en de games? Lees dan ons artikel The Witcher: een introductie voor nieuwe fans.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.