December is aangebroken! De laatste maand van het jaar. Traditiegetrouw hebben we het enorm druk met alle voorbereidingen voor de feestdagen. Hebben we dan nog wel tijd om films en series te kijken? Natuurlijk! Niets is leuker dan gezellig met de familie een kerstfilm te kijken. Hebben we weer tips? Uiteraard!

November an sich was helaas weer magertjes. Er is momenteel zeer veel concurrentie van andere streamingsdiensten en daarnaast is er te weinig tijd. Daarom stonden alleen het eerste deel van het laatste seizoen van the Crown op het programma én Squid Game: the Challenge. Met name over die laatste zijn de meningen enorm verdeeld. Persoonlijk vond ik het absoluut de moeite waard. De eerste dagen van december hebben we toch ook alweer het nodige gekeken, maar dat bewaren we voor januari.

Op naar december, er komen echt wat leuke releases. Sommige staan inmiddels al op Netflix, omdat we deze maand iets later met het release-overzicht komen.

The Crown: Seizoen 6 – deel 2
Vanaf 14 december is het slotstuk van the Crown te zien. We duiken steeds meer in het heden en volgen met name William en Harry in hun tienerjaren.

Berlin
Is het mosterd na de maaltijd? Na lang wachten duiken we eindelijk in het leven van Berlin uit La Casa de Papel. Wat gaan we beroven? Juwelen! Waar? Parijs! Je ziet het vanaf 29 december. Extra leuk is dat we ook wat oude bekenden terug gaan zien in deze spin-off.

Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One
Een absolute tip! Wij hebben hem eerder dit jaar op het grote scherm mogen kijken en hier een zeer positieve review over geschreven. Hier kun je de review teruglezen. Onze conclusie destijds: ‘De twee uur en zestien minuten die de film duurt is een behoorlijk lange zit, en zeker voor een animatiefilm, maar vliegen letterlijk op het scherm voorbij. Er is geen enkel moment om even bij te komen van de gebeurtenissen ervoor, want er wordt weer een web aan actie, animatiestijlen en personages opengetrokken om je continue alert te houden. Weinig films, en dan zeker bij animatie, presteren het om bij een tweede deel wederom zo de kijker vast te houden, voortborduurt op het eerste deel en toch weer een geheel eigen nieuwe draai er aan te geven.’ Spider-Man: Across the Spider-Verse – Part One is inmiddels op Netflix te zien.

Leave the World Behind
Gebaseerd op een boek en niemand minder dan Julia Roberts, Mahershala Ali en Ethan Hawke in de hoofdrol. Zouden al ingrediënten moeten zijn voor een succes zou je zeggen. Wat een gezellig familie-uitje zou worden resulteert in een cyber-aanval en onverwachte gasten. Je ziet de spannende film nu op Netflix.

Chicken Run: Dawn of the Nugget
Daar is hij eindelijk! De opvolger van Chicken Run. Een klassieker! Vanaf 15 december kun je je lol op, want de kippen werken samen om al het pluimvee te redden van een nieuwe dreiging. Bij die naastgelegen boerderij gebeuren wel heel vreemde dingen.

Rebel Moon
Van deze film van Zack Snyder wordt een hoop verwacht. De science-fiction-film bevat rollen van niemand minder dan onder meer Michiel Huisman en Charlie Hunnam. Het zou wel eens het Netflix-antwoord op Star Wars kunnen zijn. Plot van het verhaal: op een verre maan wordt een kolonie bedreigt en alle hoop op overleven is gevestigd op een outsider. Je ziet Rebel Moon – Deel 1: A Child of Fire vanaf 22 december 04:00 uur.


Top Gun: Maverick
Dé blockbuster van 2022 verschijnt nu eindelijk op Netflix. Tom Cruise speelt wederom de hoofdrol en de soundtrack van Lady Gaga was maandenlang niet van de radio af te slaan. Een speciale missie staat op het programma vanaf 22 december.

Pokémon: Concierge
Speciaal voor alle Pokémon-liefhebbers: een gloednieuwe animatie-serie over de schattige wezentjes. Alle Pokémon zijn welkom in een resort op een zuidelijk eiland waar ze kunnen genieten en ontspannen. Gastvrouw Haru staat hun maar wat graag tot hun dienst. Het eerste seizoen is te zien vanaf 28 december.


Verder nog interessant om te kijken: een enorme lijst aan kerstfilms. Wat te denken van de nieuwe releases: A Brush With Christmas, A Merry Christmas Wish, B&B Merry, Catering Christmas, Christmas at the Drive-In, Fall Into Christmas of I’m Glad It’s Christmas. Geen zin in kerstfilms? Dan kun je je vast vermaken met een enorme waslijst aan the Fast & the Furious-films die nu ook op Netflix staan.

We kunnen wel concluderen: Netflix heeft het beste dit jaar wellicht wel tot het laatst bewaard. Welke films en / of series ga jij deze maand bingen?

© Netflix

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.