Nadat eerder dit jaar bekend is gemaakt wie de rollen zullen vertolken van Joel en Ellie, komen we steeds meer te weten over de The Last of Us-serie. In een interview met IGN verklapt uitvoerend producent Neil Druckmann zelfs al het een en ander. Het eerste seizoen van de serie zal gebaseerd zijn op de eerste The Last of Us-game en bevat zelfs dialogen die direct uit de game afkomstig zijn. Druckmann geeft echter ook aan dat de HBO-serie toch hier en daar zal gaan afwijken van de game.

Druckmann geeft aan dat ze onderling lang gesproken hebben over het feit dat het eerste seizoen van de serie gebaseerd moet worden op de eerste game. De filosofische onderlaag van het verhaal is hierbij essentieel voor de adaptie, aldus Druckmann. Veel kon hij verder niet kwijt over in hoeverre de serie vergelijkbaar is met de game, maar hij legde uit dat hoewel kijkers sommige dialogen zullen gaan herkennen, ze ook verrast zullen worden door de afleveringen.

Volgens Druckmann blijven sommige dingen dichtbij het bronmateriaal, maar ze soms enorm zullen afwijken voor het verkrijgen van een effect dat beter werkt op dit medium.

De The Last of Us-serie zal worden geschreven door Neil Druckmann, schrijver en creative director van de gelijknamige franchise, en Craig Mazin. Laatstgenoemde is maker van de HBO-serie Chernobyl. Druckmann en Mazi zullen worden ondersteund door Carolyn Strauss, die samen met Naughty Dog-president Evan Wells de serie zal gaan produceren. Het project is een co-productie van Sony Pictures Television in samenwerking met PlayStation Productions.

De The Last of Us-serie zal de eerste TV-serie zijn van PlayStation Productions. Co-president van Sony Pictures Television Studios, Chris Parnell, heeft destijds aangegeven dat er plannen zijn om nog meer gaming-gerelateerde series te gaan maken.

Wanneer de serie precies uit zal komen, is nog onbekend. Joel zal worden gespeeld door The Mandalorian-acteur Pedro Pascal en Ellie’s rol zal worden vertolkt door Bella Ramsey, bekend van de Game of Thrones-serie.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.