Tijdens Behind The Sims van september werd het Hustle and Bustle seizoen aangekondigd met een aantal Kits, en pakketten. De hints die ze geven zijn vaak nog wat vaag en daar kun je zelf van alles van maken, maar nu valt alles op zijn plek! De sleutelbos en de rekeningen verwijzen waarschijnlijk naar het nieuwe uitbreidingspakket wat onlangs is aangekondigd: Te Huur!

In het De Sims 4 Te Huur Uitbreidingspakket ben jij de huisbaas en verzorg jij een (hopelijk) prettig verblijf voor je bewoners. Spelers kunnen verschillende soorten woningen bouwen, zoals appartementen, duplexwoningen en meer. Door jouw bouwstijl en jouw taken als huisbaas kun je ervoor zorgen dat je een kleine gemeenschap opbouwt. Dit alles kun je doen in de nieuwe buurt Tomarang. Het eerste wat mij opvalt is dat de naam Aziatisch klinkt en dit klopt dan ook! De nieuwe buurt heeft inspiratie gehaald uit traditionele en moderne invloeden van zuidoost Azië. De buurt heeft een tropisch landschap, een levendige stad, prachtige uitzichten en heeft nieuwe activiteiten om te ontdekken.

Het team van De Sims heeft hiervoor samengewerkt met Jason Chu, een rapper, voorstander van sociale rechtvaardigheid en cultureel expert. Hij heeft zijn roots in zuidoost Azië en weet als geen ander hoe deze cultuur tot zijn recht komt in De Sims. Ik ben echt heel blij hiermee, want mijn roots liggen hier ook en ik mistte in dit opzicht echt nog wel wat in de game. Mijn hart maakte dan ook een klein vreugdesprongetje toen ik de eerste beelden van Tomarang en het uitbreidingspakket zag!

In Tomarang zijn verschillende nieuwe activiteiten, zoals de relaxte botanische tuinen, een dierentoevluchtsoord en geestenhuizen waar je wierook kunt branden. Liever wat meer activiteit? Dan kun je naar het park met de kids om daar te hinkelen of knikkeren of je kunt naar de avondmarkt voor een hapje eten of unieke items. Tomarang ziet er uit als een heel gezellige buurt om te wonen, met vele verschillende bouwstijlen en activiteiten voor iedereen.

Om het bouwen van appartementen en andere gezellige panden te ondersteunen is er een nieuwe kaveltype en zijn er opties in het bouwen om het aan te passen naar jouw huisbaaswensen. Je kunt bijvoorbeeld een gastenverblijf verhuren of een compleet pand bouwen en verhuren aan meerdere gezinnen. Deze opties zijn er niet alleen in Tomarang, maar in alle Sims 4 buurten.

Het zijn van huisbaas is natuurlijk niet alleen maar rozengeur en maneschijn, maar er moet ook hard gewerkt worden. Zoals in het echte leven, moet je huurders tevreden houden door alles goed te onderhouden. Je wil natuurlijk geen schimmel, lekkage of ongedierte in jouw onroerend goed. Plan dus af en toe even een inspectie, maar houd ook vooral goed contact met je huurders. Mochten die huurders nou toch erg vervelend zijn, dan kun je ze altijd nog uitzetten.

Bij deze uitbreiding horen ook nieuwe aspiraties en eigenschappen, zijn er een veel nieuwe CAS-items en items om je huizen mee in te richten. Ik vond de titel van het uitbreidingspakket niet direct aantrekkelijk en ik kon me niet echt een voorstelling maken van wat het mij zou opleveren. Maar het feit dat het dichter bij mijn roots komt en alle nieuwe mogelijkheden om te bouwen en verhuren zijn toch wel erg interessant! Het De Sims 4 Te Huur Uitbreidingspakket ik verkrijgbaar vanaf 7 december voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, PC via EA app voor Windows, Origin™, Steam en Epic Games Store. Als je besluit te game te bestellen tussen 2 november en 18 januari, dan krijg je toegang tot de Street Eats Digital Content.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.