Nog maar twee weken en dan gaan eindelijk de deuren van de Jaarbeurs weer open voor de wintereditie van Heroes Dutch Comic Con. In ons vorige artikel vertelden we al wie er zoal op bezoek komen, maar nu hebben we ook wat meer game-info!

Gaming wordt iedere editie prominenter en de Gaming Hall is groter dan ooit. Er is een volledig vernieuwde gaming stage (die onder handen is genomen door Red Bull en mCon esports), verschillende game-giganten hebben een stand en er zijn voldoende mogelijkheden om games te spelen. Zo neemt Nintendo het gloednieuwe Super Mario Bros. Wonder voor de Switch mee en kun je racen op de 3 meter-grote laptop van Erazer. Liever samen iets ondernemen? Neem dan je groep mee naar de Free to Play area en kies een van de vele consoles om op te gamen (allemaal gratis by the way). Zit daar niets voor je tussen? Kruip dan achter een arcadekast of ga samen leuke bord- of kaartspellen uitproberen.

Naast spelen en bekijken kun je natuurlijk ook lekker shoppen voor game gear bij LG, Samsung en Megekko. Cartamundi zal dit jaar voor het eerst schitteren op Dutch Comic Con met twee opvallende merken: Hro DC Comics (hybride ruilkaarten met een digitale tweeling) en Bicycle speelkaarten. Ga zeker langs de Hro booth en ontvang tot drie gratis Hro Black Adam boosters! 

Er zijn ook workshops speciaal voor (beginnende) streamers. Voor het eerst organiseert Heroes Dutch Comic Con een workshop waarin je alle tips en tricks leert om een succesvol gaming creator te worden. Twitch-streamers DavincstyleGames, Jilleke, en Madestout leren je alle ins & outs die je nodig hebt om te kunnen starten met jouw kanaal. Welke spullen heb je nodig om te kunnen streamen? Welke uitdagingen kun je verwachten? En hoe groei je uit tot een succesvolle creator? DavincstyleGames en Jilleke geven samen op zaterdag de workshop op Gaming Stage. Op zondag wordt de workshop gegeven door Twitcher Madestout.  

Heb jij al een Twitch of YouTube-kanaal en lijkt het je leuk om live te streamen vanuit de gaming area? Kom dan langs bij de streaming studio! In samenwerking met Megekko is er een speciale plek voor content creators om live contact te kunnen maken met hun volgers. De studio heeft alles wat je nodig hebt om zonder problemen verbinding te kunnen maken. Het reserveren van een tijdslot is gratis en kan alleen tijdens het evenement. 

Kortom, gamen is grootser dan ooit op HDCC en daar houden we van. Dus ben je gamer, streamer, contentcreator of wil je vrienden en familie laten kennis maken met deze wereld, kom dan naar de Gaming Hall!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.