Halloween is voorbij en dat betekent voor sommige regio’s in Nederland dat Sint Maarten de volgende feestdag is. Gelukkig knutselen de meeste kinderen een lampion op school, maar mocht deze weer zo inspiratieloos als een snackbarmenu zijn, dan komen hier wat leuke geeky lampion-ideeën!

We beginnen met deze leuke Star Wars lampions! Het vergt wat knip en/of snijwerk, maar dan heb je wel een super leuk resultaat voor Star Wars fans.

Bron: adventure-in-a-box.com

Deze leuke lampions met een Marvel thema hebben helaas geen instructie, maar lijken redelijk makkelijk te maken met gekleurd papier en vliegerpapier.

Bron: Pinterest

Disney bestaat 100 jaar, dus een mooie Disney lantaarn is ook een heel tof idee. Een van de makkelijkste (en leukste) lampions die ik tegen ben gekomen is deze Mickey en Minnie lantaarn. Hij is heel goed te doen, want er zitten vrijwel geen ingewikkelde vormen in. De afbeelding in het midden wordt mee gevarieerd, dus daar kun je altijd voor een wat meer simpele optie kiezen.

Bron: Pinterest
Bron: Pinterest

Zijn de kids (of jij natuurlijk) meer Pokémon fan? Dan zijn onderstaande lampions misschien wel wat. Alle drie erg haalbaar en erg leuk!

Bron: Pinterest
Bron: jongensenmeiden.nl
Bron: Pinterest

Deze Super Mario lampion is misschien wel het makkelijkst, wat je hebt alleen een papieren lampion nodig. Je weet wel, zo’n old school papieren bol van een grote Zweedse meubelzaak (of de kringloop). O en natuurlijk een zwarte en rode stift en je bent klaar!

Bron: holidappy.com
Bron: Pinterest

Hopelijk hebben jullie genoeg inspiratie gekregen om met de kids aan de knutsel te gaan. Binnenkort delen we inspiratie voor de Sinterklaas surprises, dus slijp de scharen, koop nieuwe verf en test de stiften. Heel veel succes met knutselen allemaal!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.