Nog een maand en dan is het zo ver, dan komt de HDCC Wintereditie weer naar de Jaarbeurs in Utrecht! Dit belooft een fantastische editie te worden met nu al geweldige gasten en dan zijn we er nog niet eens. Laten we alle informatie op een rijtje zetten.

Tot nu toe zijn niemand minder dan Famke Janssen, Eliza Taylor, Taysa Teles en Elijah Wood aangekondigd als special guest. En ik slaakte wel een kleine gil toen ik zag dat Elijah Wood komt, want ik ben groot fan. Elijah Wood is natuurlijk bekend als Frodo in de trilogie van The Lord of the Rings, maar speelde ook in onder andere Everything is Illuminated en Wilfred. Ze mag dan al jaren niet meer in Nederland wonen, maar ze is toch echt op Nederlandse grond geboren. Famke Janssen is vooral bekend onder de HDCC community als Jean Grey/Phoenix in de X-Men franchise en speelde bondgirl Xenia Onatopp in GoldenEye.

Eliza Taylor en Taysa Teles spelen beide in The 100. Eliza Taylor zou eigenlijk in de zomer al komen, maar moest afzeggen wegens filmverplichtingen. Nu is ze toch weer van de partij, samen met collega Taysa. Alle special guests zijn weer beschikbaar voor in ieder geval een foto en een handtekening. Vergeet niet om daar kaartjes voor te kopen! Dat kan via de officiële site en soms op de dag zelf als er nog een plekje is. Maar naast deze fantastische acteurs zijn er natuurlijk ook weer andere gasten die naar HDCC komen.

Voor de komende wintereditie komen er maar liefst 9 vooraanstaande comic artists: Kelly Sue DeConnick, Phil Jimenez, Gene Ha, Nicola Scott, Elsa Charretier, Amanda Conner, Jimmy Palmiotti, Andrea Shea en Sarah Brunstad. Bijzonder aan dit gezelschap is dat iedereen een bijdrage heeft geleverd aan inclusie en diversiteit binnen de wereld van comics en de daaruit voortkomende films en series. Zo werkte Kelly Sue DeConnick mee aan de verfilming van Captain Marvel en het aankomende The Marvels. Het thema voor de aanstaande conventie is dan ook girl power en female empowerment. De aanwezige comic artists houden o.a. een groepspanel over het onderwerp en ook de officiële poster voor het event, getekend door Gene Ha, draagt echte girl power uit.

Aan de gamers wordt ook weer gedacht, want er zullen weer vele games free-to-play zijn en er worden gametoernooien georganiseerd. De exacte planning is nog niet bekend, maar deze maken ze een aantal dagen van te voren weer bekend. Ze willen deze editie wel wat meer aandacht besteden aan de gamers, dus mogelijk hebben we binnenkort wat meer nieuws over game-gerelateerde activiteiten. Naast game-evenementen zijn er ook weer vele workshops te bezoeken. Houd dus vooral de site in de gaten voor de programmering.

Vaste prik is natuurlijk ook alle aandacht voor cosplay. Er zal weer een Cosplay Contest & Catwalk zijn, waarvan de regels wat zijn aangepast dit jaar. Er waren namelijk ontzettend veel aanmeldingen, waardoor vele mensen achter het net visten. Elke deelnemer kan zich voortaan nog maar éénmalig inschrijven, zodat meer deelnemers kans maken op een plekje. Mocht je als cosplayer willen deelnemen aan een Fan Meet Up, houd dan ook even de site van HDCC in de gaten.

Ik heb er in ieder geval weer zin in! Het is sowieso minder warm dan de zomer editie, dus pak je maar warm in en kom naar Heroes Dutch Comic Con Wintereditie! Tickets zijn nog verkrijgbaar via de officiële website, maar wacht niet te lang!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.