Als je geen enkele game kan benoemen met de letter S, dan weet ik het ook niet meer. Ik gooi een aantal van mijn favorieten op; Sims 1, Sims 2, Sims 3, Sims 4, Settlers, Stardew Valley, Simpsons: Tapped Out en Sackboy. Maar welke hebben we uiteindelijk voor gekozen?

Patricia: Ik kan eigenlijk niet anders dan de Sims te kiezen, deze game speel ik al sinds hij uit is gekomen (vorige eeuw) en is ook zeker iets dat ik leuk vind om te blijven spelen. Al heb ik er te weinig tijd voor ik vind het ook leuk om gebouwen en huizen te maken in mijn Sims-werelden. Zo heb ik ooit meegedaan aan een Sims 4 Challenge op Female-Gamers, 30 dagen een nieuwe vraag beantwoorden. De laatste maanden heb ik te weinig tijd voor de Sims, maar als ik een gaatje heb weten te vinden stuur ik mijn virtuele families aan.

Linn: ongetwijfeld geen verrassing: Stray! Jaa natuurlijk mag deze kattengame niet ontbreken. Het is een game die exclusief was uitgebracht voor de PlayStation, maar gelukkig kan hij nu ook op andere platforms gespeeld worden. Niets is leuker dan in de huid van een kat kruipen en daarbij in een cybercity rond te neuzen. Jammer genoeg was het een vrij korte game, maar hopelijk komt er een vervolg!

Lisa: Makkie: Splinter Cell (2002)! Een van de eerste echte “serieuze” games die ik gespeeld heb, op de eerste Xbox. Deze game was ook zijn tijd vooruit, zowel qua graphics als gameplay. De nadruk ligt natuurlijk op stealth, waarbij licht en duisternis een grote rol spelen en confrontaties vermeden dienen te worden. De speler wordt namelijk aangemoedigd om gebruik van te maken van de schaduwen en zich zoveel mogelijk hierin te verschuilen. Besluit je om je vijand buiten westen te slaan, dan zul je ook het lichaam moeten verstoppen, uit het zicht. Je kunt dan het lichaam optillen en over je schouders meedragen, naar een goed verstopplekje in de duisternis. Dit gameplay-element is iets wat in latere games (zoals bijvoorbeeld de Assassin’s Creed-reeks) ook verwerkt werd.

Lees ook vooral ons terugblikartikel, waarin we terugblikken op deze stealthy game.

Alena: Sackboy: A Big Adventure is mijn letter S. Eerst twijfelde ik heel erg over deze game, omdat het een andere formule heeft dan Little Big Planet. Zou het wel leuk zijn, is het niet een teleurstelling? Nadat meerdere mensen in mijn omgeving zeiden dat het echt wel een hele leuke game was ben ik gezwicht en daar ben ik heel blij om. Ook Sackboy: A Big Adventure is een super leuke game waar ik uren plezier en frustratie in heb zitten. Enorme zoektochten naar missende prijsbubbels en alles willen kopen bij Zom-Zom. Mocht je dus van LBP houden en nog twijfelen over Sackboy, gewoon doen!

JadziaSam: Hierbij moet ik eerlijk bekennen dat ik de meeste gameuren heb gespendeerd in de werelden van The Sims, alle delen! Maar dat betekent niet dat ik geen andere S-serie game heb gespeeld die hier absoluut het noemen waard is. Nu is het voor mij even kiezen tussen de Sid Meier’s Civilization-serie en de Sniper Elite-serie. Hierbij ga ik dan toch voor Sniper Elite, want dit is een game die ik graag tussendoor speel en even in een soort van meditatieve rust kom terwijl ik slechte soldaten neerknal op zo’n stil mogelijke manier. Dit klinkt erg luguber, ik weet het, maar het is erg rustgevend om dit in een game te kunnen doen; het werkt therapeutisch.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.