Vorig jaar in maart hadden we al aangekondigd dat Naughty Dog, de studio achter succesvolle games als The Last of Us en de Uncharted-franchise, werkt aan een The Last of Us-serie. Dit doen zij in samenwerking met het Amerikaanse televisienetwerk HBO.

Uiteraard waren we ontzettend benieuwd wie de rol van Joel op zich zou gaan nemen en dat mysterie lijkt eindelijk opgelost. Pedro Pascal, bekend van The Mandalorian en Game of Thrones, is namelijk officieel gecast als de sympathieke smokkelaar. Dit maakte nieuwswebsite Deadline bekend, en werd bevestigd door Pascal zelf in een retweet van het bericht. Ellie zal overigens worden gespeeld door Bella Ramsey, ook bekend van de Game of Thrones-serie.

De serie zal uiteraard gebaseerd zijn op de gelijknamige game, dat exclusief ontwikkeld is voor de PlayStation-platforms. Het verhaal speelt zich twintig jaar later af nadat de moderne samenleving, zoals we die nu kennen, totaal vernietigd is. Joel (Pascal), is een geharde overlevende, die ingehuurd wordt om een 14-jarig meisje, genaamd Ellie (Ramsey), uit een quarantainezone te smokkelen.

Wat begint als een kleine klus, wordt al snel een brute, hartbrekende reis, als ze samen door het post-apocalyptische Verenigde Staten reizen en afhankelijk van elkaar zijn om te kunnen overleven in deze harde wereld.

De The Last of Us-serie zal worden geschreven door Neil Druckmann, schrijver en creative director van de gelijknamige franchise, en Craig Mazin. Laatstgenoemde is maker van de HBO-serie Chernobyl. Druckmann en Mazi zullen worden ondersteund door Carolyn Strauss, die samen met Naughty Dog-president Evan Wells de serie zal gaan produceren. Het project is een coproductie, samen met Sony Pictures Television, in samenwerking met PlayStation Productions. De The Last of Us-serie zal de eerste TV-serie zijn van PlayStation Productions. Co-president van Sony Pictures Television Studios, Chris Parnell, heeft destijds aangegeven dat er plannen zijn om nog meer gaming-gerelateerde series te gaan maken.

Wanneer de serie precies uit zal komen, is nog onbekend. De eerste aflevering zal in ieder geval worden geregisseerd door Kantemir Balagov.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.