Naughty Dog, de studio achter de succesvolle game The Last of Us, heeft in een enthousiaste Tweet aangekondigd samen met HBO te werken aan een The Last of Us-serie. Neil Druckmann, schrijver en creative director van de The Last of Us-franchise, zal samen met de maker van de HBO-serie Chernobyl, Craig Mazi, aan het roer staan.

Daarnaast zal Carolyn Strauss, samen met Naughty Dog-president Evan Wells, de serie gaan produceren. Het project is een coproductie, samen met Sony Pictures Television, in samenwerking met PlayStation Productions. De The Last of Us-serie zal de eerste TV-serie zijn van PlayStation Productions. Co-president van Sony Pictures Television Studios, Chris Parnell, geeft aan dat er plannen zijn om nog meer gaming-gerelateerde series te gaan maken.

De serie zal zich afspelen in de post-apocalyptische wereld die we kennen uit de game. Qua verhaal zal de serie ook vooral over de gebeurtenissen uit de eerste game gaan, waarin de hoofdpersonages Joel en Ellie centraal staan. Er is een mogelijkheid dat we ook verhaallijnen gaan terugzien in de serie, die voor zullen komen in de vervolggame The Last of Us Part II, waarvan de release gepland staat voor 29 mei.

Volgens Mazin is Druckmann één van de beste verhaalvertellers in de gamewereld en ziet hij The Last of Us als zijn magnum opus. Mazin geeft aan trots te zijn om met hem samen te mogen werken.

The Last of Us speelt zich af in een post-apocalyptische wereld, waarin de relatie tussen Joel en Ellie centraal staat. Joel is in eerste instantie ingehuurd om het 14-jarige meisje uit een quarantainezone te smokkelen, maar al snel wordt dit een emotionele en soms brute reis, aangezien ze op elkaar aangewezen zijn en er alles aan moeten doen om te overleven. De game heeft inmiddels al meerdere Game of the Year-awards gewonnen en is al meer dan 17 miljoen verkocht, sinds de originele release op PlayStation 3 en de remaster op PlayStation 4.

Het is nog onbekend wie de rollen van Joel en Ellie gaan vertolken en wanneer de serie moet worden uitgebracht.

Met dank aan HollywoodReporter.

© NAUGHTY DOG

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.