17 februari 10:00 uur tijd voor de Disney+ Persconferentie over het nieuwe onderdeel Star. Wat staat ons de komende tijd allemaal te verwachten op het streamingsplatform welke met Star enorm gaat uitbreiden?

Vanaf 23 februari wordt Star aan het aanbod van Disney+ toegevoegd. Concreet betekent dit: meer dan 50 series, meer dan 250 films en 4 gloednieuwe originals die meteen bij lancering te bekijken zijn. Star krijgt tevens een eigen pagina op het platform zodat het overzicht duidelijk blijft. Elke maand wordt het aanbod uitgebreid met nieuwe content van Disney’s creatieve studios, waaronder Disney Television Studios (20th Television – Family Guy, 24, Modern Family, Homeland, How I Met Your Mother, The Simpsons, Family Guy en ABC Signature – Grey’s Anatomy (16 seizoenen), Desperate Housewives, Revenge), FX Productions (Sons of Anarchy, Americans, Mayans B.C.), 20th Century Studios (Deadpool, Braveheart, Alien, Planet of the Apes) en Searchlight Pictures (Grand Budapest Hotel, Black Swan, The Shape of Water). Star richt zich met name op het volwassen publiek met meer dan 750 titels die absoluut allemaal het kijken waard zijn. Ook aan de de sportliefhebbers is gedacht en op dat gebied wordt er ook content toegevoegd.

Disney+ is onderverdeeld in als het ware 5 merken: Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en Star. De komende jaren komen er meer dan 60 gloednieuwe originals bij welke enkel op Disney+ te bekijken zijn.

Disney betekent natuurlijk vermaak voor de hele familie. Maken met name de kids in huis gebruik van Disney+ dan is het mogelijk om ouderlijk toezicht toe te passen. Tot 7 profielen per account zijn er aan te maken en ieder kunnen ze worden voorzien van een eigen classificatie. Wanneer je Disney+ na de toevoeging van Star voor de eerste keer opent wordt er uitdrukkelijk gevraagd of je toegang wilt tot volwassen content. Bij instemming wordt de contentclassificatie aangepast van 14 jaar naar 18 jaar. Bij ieder profiel kan er een contentclassificatie gekozen worden met als mogelijkheden 6, 9, 12, 14, 16 en 18. Gelijktijdig kunnen 4 personen in huis verschillende content kijken.

Waar we ongetwijfeld het meeste naar uit kijken zijn natuurlijk de originals. Meteen bij de release van Star worden er meteen vier aan het aanbod toegevoegd. Te weten: Solar Opposities, Helstrom, Love Victor en Big Sky.

Big Sky is gebaseerd op de boekenserie van C.J. Box. De hoofdrollen zijn weggelegd voor onder andere Ryan Phillippe (Cruel Intentions) en Katheryn Winnick (Vikings). De drama-serie draait om drie privédetectives. Samen gaan ze op zoek naar twee zussen die werden ontvoerd door een vrachtwagenchauffeur op een afgelegen snelweg in Montana. De zussen zijn echter niet de enige meisjes die in de buurt verdwenen zijn, dus de detectives dienen alles op alles te zetten om ze te vinden.

Love, Victor is het vervolg op de film Love, Simon, maar dan in een 10-delige serie. Victor, een nieuwe leerling op Creekwood High School is op zoek naar zichzelf. Thuis gaat het niet lekker, een plek vinden in een nieuwe stad is lastig en hij worstelt met zijn geaardheid. Tijd om de hulp van Simon in te schakelen.

Solar Opposites (geschreven door de assistent-schrijver van Rick and Morty) is een animatie-serie voor volwassenen. Vier aliens komen in een huis terecht in een rustig Amerikaans dorpje nadat ze net op tijd hun thuisplaneet hebben kunnen ontvluchten. Hoe denken zij over de aarde?

Helstrom draait om de kinderen van een mysterieuze ongenaakbare seriemoordenaar. Daimon en Ana Helstrom jagen op de grootste schurken uit de geschiedenis, maar tegelijkertijd worstelen de broer en zus ook met hun eigen complexe band.

Binnenkort verschijnen er nog een aantal interessante series op Disney+, namelijk:
– Y: The Last Man, een serie gebaseerd op de DC Comics. De serie speelt zich af in een postapocalyptische wereld nadat een catastrofe alle zoogdieren met een Y-chromosoom uitroeide.
– The Old Man, een dramaserie met Jeff Bridges in de hoofdrol. Een ex-CIA-agent wordt gedwongen om zijn verleden te verwerken. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Thomas Perry.
– American Horror Stories: de spin-off van American Horror Story.
– Only Murders In The Building: Steve Martin, Martin Short en Selena Gomez delen een obsessie voor criminele zaken. Plots raken ze betrokken bij een moord.
– Dopesick: een miniserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Beth Macy.
– The Dropout: draait om de opkomst en ondergang van Elizabeth Holmes. Hoe is het mogelijk dat een miljardair alles kreeg, maar ook alles weer verloor?

Andere hoogtepunten om naar uit te kijken zijn onder meer: Grey’s Anatomy seizoen 17, en uiteraard de opvolger van The Mandalorian.

Star betekent meer: meer films, meer series en meer gloednieuwe originals. Als jet aan Disney+ ligt komen we nooit meer van de bank af en zet de streamingsdienst de toon voor de strijd tegen Netflix. Vanaf 23 februari gaan ook de prijzen omhoog (tja, met zoveel nieuw aanbod zal dat wel moeten). De prijzen zijn dan per maand €8,99 en €89,99 voor een jaarabonnement. Genieten van een abonnement op Disney+?  Hier kun je je inschrijven.

©2021 Disney and its related entities

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.