Een tijdje geleden zagen we al een aankondiging van de Season 3 Pass voor Anno 1800 op de Anno 1800 Union blog en konden we alleen nog maar speculeren, maar nu is het dan toch echt tijd voor een complete preview van de Anno 1800 Season 3 Pass!

Ze gaven al aan dat we dit seizoen thuis zouden blijven, dus het is de hoogste tijd dat we nu onze thuisbasis in The Old World verder gaan uitbreiden. Zoals gewoonlijk zullen er drie verschillende DLC’s verspreid over het jaar verschijnen. Als eerste gaan we onze havens uitbouwen tot een echte handelshaven in Docklands met grote pakhuizen en goede handelsroutes over het water. Het is de bedoeling dat je echt een wijk rond het water bouwt met al deze pakhuizen om je internationale handelspositie te versterken. Je krijgt de beschikking over exportcontracten waarmee je goederen kunt verhandelen. Je kunt je specialiseren in de handel van specifieke goederen terwijl je ook de wensen van je inwoners blijft vervullen. Heb je dus de beschikking over goederen waar je eigen bevolking wellicht niet zoveel behoefte aan heeft, dan kun je deze verhandelen aan je buurlanden. Deze eerste DLC en daarmee ook de start van Season 3 is beschikbaar vanaf 23 februari. Er is ook weer een gratis update die voor alle spelers uitkomt bij de release van een DLC. Voor deze eerste is dat update 10 waarbij er verbeteringen aan de handelsroutes worden doorgevoerd. Ook kunnen de kades gebruikt worden als straten tussen al je pakhuizen door. 

Dan gaan we naar de tweede DLC, Tourist Season, die we in het voorjaar kunnen verwachten. Hier draait het allemaal om het aantrekken van toeristen met mooie hotels en nieuwe restaurants. Ze spreken over lekkere gerechten, misschien kun je die gaan verzamelen zoals je items voor museum en dierentuin verzamelt? Je toeristen hebben natuurlijk ook geen zin om alles te lopen, dus zal je trekpleisters verbinden met tourbussen. En we zien een mooi monument terug, de Eiffeltoren! De gratis update bij dit pakket, update 11, geeft spelers de mogelijkheid om bomen terug te laten groeien en versieringen aan te passen, zodat ze beter bij je stad zullen passen. 

Tot slot de derde DLC, The High Life. Met al die nieuwe bewoners en drukke straten kun je soms niet meer in omvang kunnen groeien en moet je dus de hoogte in! Voor de investeerders groep kun je modulaire wolkenkrabbers gaan bouwen. Ze hebben ook steeds meer goederen nodig, maar ook hier is aan gedacht. Er zullen nieuwe productieprocessen komen en winkelcentra om aan al die wensen te kunnen voldoen. Tot slot hoort hier ook nog een groot monument bij, de hoogste in de game tot nu toe, de Empire Tower. Deze komt in de zomer van 2021 uit, samen met gratis update 12. Er zal een scoresysteem komen waarmee je positie ten opzichte van andere spelers kunt zien. 

Als je de Season 3 Pass aanschaft krijg je tevens drie exclusieve themaversieringen, behorend bij het seizoen. Dit zijn een anker, een VVV kantoor (tourist information) en een soort skyline van de nieuwe wolkenkrabbers. 

Voor meer beelden van de nieuwe Season 3 Pass, check even de trailer hieronder. Verder kun je het nieuws volgen op de Anno Union blog. De Season 3 Pass is nu al te kopen in de Ubisoft Store en de eerste DLC en gratis update verschijnen op 23 februari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.