De soundtrack van Red Dead Redemption II is wellicht wel één van de beste soundtracks ooit gemaakt (game-gerelateerd dan). Heerlijke muziek van o.a. D’Angelo, Willie Nelson, Rhiannon Giddens en Josh Homme, maar ook de score gecomponeerd door Woody Jackson was er één waar je u tegen zegt.  Luister hier nog maar eens naar het heerlijke Unshaken van D’angelo en droom terug van de fantastische game die je hebt gespeeld. Maar…. er was nog een klapper te horen en ook die wordt officieel uitgebracht. 

We hebben het hier over fanfavoriet ‘The Housebuilding Song’. Dit nummer was te horen in de epiloog van Red Dead Redemption 2, voor de kenners: het moment dat de familie Marston zich vestigt in Beecher’s Hope. Zou een enorme zonde zijn wanneer dit nummer niet in menig huishouden opnieuw en opnieuw geluisterd kan worden. De track is nu verkrijgbaar op een speciale release onder de noemer The Music of Red Dead Redemption 2: The Housebuilding EP.

 Een EP met slechts één nummer is niet af en daarom zijn er nog 4 extra, nog uit te brengen nummers van Red Dead Redemption aan toegevoegd. De nummers zijn van de hand van David Ferguson en Matt Sweeney. Wanneer je niet zo thuis bent in de muziekwereld: meneer Ferguson was de rechterhand van wijlen Johnny Cash en Jack Clement, tegenwoordig is hij verantwoordelijk voor het productiewerk van albums voor Sturgill Simpson (tevens een goede muzikale tip!). Matt Sweeney is ook geen onbekende in de industriem de gitarist, componist en producer is namelijk te horen op albums van Johnny Cash, Adele, Run the Jewels en Iggy Pop.

 De EP is hier te luisteren via iTunes. maar er is ook een speciale gelimiteerde vinyl-versie verkrijgbaar op blue sky splatter vinyl. Deze vinyl-versie is overzees verkrijgbaar bij Lakeshore Records en bij Rockstar Warehouse. Hiervoor geldt wel: op = op! 

De tracklijst van The Music of Red Dead Redemption 2: The Housebuilding EP is als volgt:
1.            The Housebuilding Song (David Ferguson)
2.            A Strange Kindness (David Ferguson and Matt Sweeney)
3.            A Quiet Time (Saloon Theme) (David Ferguson and Matt Sweeney)
4.            The Course of True Love (David Ferguson and Matt Sweeney)
5.            Do Not Seek Absolution (David Ferguson and Matt Sweeney)

© Rockstar Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.