Stiekem is het nog een wilde droom: een keer met een detaaldetector bossen en weilanden afzoeken naar verborgen of verloren schatten. Binnenkort kan het gelukkig wel digitaal met the Magnificent Trufflepigs! Wat weten we tot nu toe over de game? We vertellen het je!

Het is zomer in het idyllische Noord-Engelse plaatsje Stanning. Beth is een succesvolle dame van midden 20 die op het punt staat de CEO te worden van het grootste bedrijf in de vallei. Ze heeft zich net weten te settelen en denkt na over eventuele toekomstige kinderen. Alles lijkt het leven van Beth toe te lachen, maar er ontbreekt iets…

Jaren geleden vond Beth een oorbel toen ze met een detaaldetector in de weer was op een lokale boerderij. Het zorgde voor bekendheid in het dorp en voor Beth (destijds een tiener) toch een leuk bedrag aan geld. Het belangrijkste nog was dat ze zich speciaal voelde, echter heeft ze nooit de bijbehorende oorbel kunnen vinden.

De oude boerderij staat op het punt om gesloopt te worden, waarna een energiebedrijf er een zonnepark van kan maken. Dit is Beth haar laatste kans om haar jeugdige herinneringen op te halen en wellicht op een laatste kans om die tweede oorbel te vinden. Uiteraard lukt het haar niet om deze klus in haar eentje te klaren, dus heeft ze Adam uitgenodigd om haar te helpen. Beth haar zoektocht naar die ene oorbel zal echter meer opgraven dan ze had verwacht…

Benieuwd? Bekijk dan hier de trailer:

 

 

Tijdens het speuren zullen Adam en Beth contact houden via Walkie-Talkie’s en het schijnt dat er meer speelt tussen de twee hoofdrolspelers. De dialogen vormen een niet geheel onbelangrijk onderdeel van het verhaal, dus de makers hebben hier aardig wat voor uit de kast getrokken. De stem van Adam wordt ingesproken door Arthur Devil (bekend van Doctor Who, DC’s Legends of Tomorrow en  Broadchurch), Beth wordt vertolkt door Luci Fish (van o.a. Another Eden en Safe House). The Magnificent Trufflepigs is een game van ontwikkelaar Thunkd en wordt uitgegeven door AMC Games. De release voor zowel de PC (Steam) en Nintendo Switch en staat gepland voor begin aankomende zomer.

© Thunkd
© AMC Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.