Game Changers Nederland is een initiatief wat jaarlijks een gamemarathon organiseert voor een goed doel. Het team bestaat een club enthousiaste gamers en zij zullen, in dit weekend van vrijdag 2 tot en met zondag 4 februari, drie dagen lang gamen om geld op te halen voor stichting Beat Batten.

Tijdens dit weekend worden er veel verschillende games gespeeld, zoals Mario Kart en Fortnite, maar er worden ook verschillende challenges gedaan om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit belangrijke goede doel. Voorheen zijn er bijvoorbeeld hete pepers gegeten en zijn er mensen geharst op bijzondere plekken. Nou, als je dat wil zien heb je daar wel wat geld voor over toch? Naast de gamers van Game Changers NL zijn er ook streamers aanwezig, zoals LadyTyto, RosesOverrated en Antquipment.

Naast dat de stream voor mooi vermaak zorgt, kun je ook prijzen winnen als je doneert! Per uur worden er games, Funko Pops en goodies worden verloot onder alle donateurs. En krijgen we het samen nou voor elkaar om speciale doelstellingen te halen, dan worden er ook hoofdprijzen verloot. Even voor de beeldvorming, hier de hoofdprijzen:

 • Spider-Man en Crimson Red DualSense controllers
 • Trust Gaming pakket voor PC
 • LEGO Bowser met Super Mario t-shirt
 • Nintendo Switch + Switch Sports
 • Xbox Series X
 • PlayStation 5 Disc Edition
 • Game PC

Kunnen ze nog meer doen voor het goede doel? Tuurlijk! Er zijn ook veilingen voor gaming collectibles:

 • Ori Collectors Edition (PC) 
 • Arcade Kast met 60 games 
 • Super Mario Wonder pakket (Switch) 
 • Link’s Awakening Limited Edition pakket (Switch) 
 • Last of Us: Part II Collectors Edition (PS5) 
 • Spider-Man 2 Collectors Edition (PS5) 
 • Tears of the Kingdom Presskit (Switch)

De veilingen zijn te vinden via de speciale website: https://veiling.GCNL.one en zullen op donderdag 1 februari openen. De marathon is te volgen via de website www.GCNL.one, Facebook en Twitch.

Wat is Batten?

De ziekte van Batten is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. Hun levensverwachting is derhalve niet positief. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen.

Batten is een (nu nog) dodelijke kinderziekte. Daarom is het doel van Beat Batten geld in te zamelen voor onderzoek naar therapie voor genezing of behandeling van deze vorm van kinderdementie. Meer lezen over de ziekte van Batten? Klik hier.

Doneren kan via de officiële actiepagina van stichting Beat Batten!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.