Elk jaar zet Game Changers zich in om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel en zo ook weer dit jaar. In het weekend van 10 tot en met 12 februari zal de grote groep enthousiaste gamers drie dagen lang gamen om geld op te halen voor Duchenne Parent Project. Tevens zal de volledige gamemarathon live worden uitgezonden op hun Twitch– en Facebookkanaal.

De gamemarathon zal op vrijdag 10 februari om 12:00u van start gaan en zit bomvol met gesponsorde gaming-gerelateerde producten, waaronder meer dan 100 games, die verloot worden onder de donateurs. Er worden diverse veilingen gehouden en kijkers kunnen zelfs kans maken op onder andere een PlayStation 5 en een luxe gaminglaptop.

De games die gespeeld worden tijdens de liefdadigheidsstream lopen uiteen van retro tot meer recente releases, maar het overkoepelende thema is “plezier met elkaar”. Daarnaast wordt er ook een aantal bijzondere gasten uitgenodigd, denk hierbij aan populaire Nederlandse streamers.

In de Verenigde Staten zijn dit soort liefdadigheidsstreams erg succesvol, maar in Nederland lijkt dit initiatief nog niet echt doorgebroken te zijn. Met de oprichting van Game Changers hopen Rowdy Oomen en zijn team vrijwilligers daar verandering in te brengen. Dit doen ze door alle aspecten van games erbij te halen: het sociale, het creatieve en het doorzettingsvermogen dat met games gepaard gaat. Door al deze aspecten te combineren, proberen ze een gezellige sfeer neer te zetten, terwijl ze zich inzetten voor het jaarlijks wisselende goede doel. Dit jaar is dat dus Duchenne Parent Project.

Als je met Duchenne spierdystrofie wordt geboren, breken je spieren langzaam af en word je steeds minder sterk. Kinderen met deze ziekte missen een stofje (het eiwit dystrofine) dat ervoor zorgt dat de spieren stevig blijven. Zonder dit stofje worden de spieren steeds minder sterk. Duchenne Spierdystrofie is uiteindelijk fataal omdat ook de hartspier steeds zwakker wordt.

Duchenne Parent Project stimuleert wetenschappers, artsen en bedrijven om onderzoek voor een
behandeling of een geneesmiddel voor de ziekte van Duchenne te versnellen en zorg en
hulpmiddelen voor de kinderen verder te verbeteren.

Met jouw donatie zet je je in voor kinderen met zieke spieren voor een beter en langer leven, terwijl je ook nog eens kans maakt op een leuk gaming item. Hoe tof is dat? Doneren kan via de officiƫle actiepagina.

Voor meer informatie over de marathon kun je terecht op www.GCNL.one.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.