Afgelopen weekend, van 10 tot en met 12 februari, werd er flink gegamed tijdens de driedaagse gamemarathon om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Duchenne Parent Project. Tijdens dit evenement hebben ze een prachtig bedrag op mogen halen van maar liefst € 7.500, welke volledig ten goede komt aan het Duchenne Parent Project.

De marathon werd georganiseerd door Game Changers, een grote groep enthousiaste gamers dat zich elk jaar weer inzet om zoveel mogelijk geld te verzamelen voor een goed doel. Afgelopen weekend werd de marathon gehouden in het feestcafé de Rietschoof, te Aalst, waar zestien gamers bijeen kwamen. De gamemarathon, die tevens live gestreamed werd, heeft 50 uur geduurd. De groep gamers werd bijgestaan door een aantal bekende Twitch-streamers, waaronder RosesOverrated, KimiShots, Thonik, Nona_Ninja, CreativelyWeird, DirckeySteen en DutchMellie.

Tijdens de marathon werden allerlei gesponsorde gaming-gerelateerde producten, waaronder meer dan 100 games, verloot onder de donateurs. Daarnaast werden er ook diverse veilingen gehouden, waarbij kijkers zelfs kans konden maken op onder andere een PlayStation 5 en een luxe gaminglaptop.

Het totaalbedrag van de marathon is te bekijken via de website van Duchenne Parent Project.

In de Verenigde Staten zijn dit soort liefdadigheidsstreams erg succesvol, maar in Nederland lijkt dit initiatief nog niet echt doorgebroken te zijn. Met de oprichting van Game Changers hopen Rowdy Oomen en zijn team vrijwilligers daar verandering in te brengen. Dit doen ze door alle aspecten van games erbij te halen: het sociale, het creatieve en het doorzettingsvermogen dat met games gepaard gaat. Door al deze aspecten te combineren, proberen ze een gezellige sfeer neer te zetten, terwijl ze zich inzetten voor het jaarlijks wisselende goede doel. Dit jaar was dat dus Duchenne Parent Project.

Uiteraard zal Game Changers volgend jaar weer van de partij zijn, om weer zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Meer informatie over dit jaarlijks terugkerende evenement is te vinden op www.GCNL.one.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.