DonKaaklijn is vrijdagavond de grote winnaar geworden tijdens de uitreiking van de Dutch Stream Awards. De streamer gingen met drie awards naar huis. Bij de vrouwen was de verrassende winst voor de pas 16-jarige Its_Ankie.

Voor het vierde jaar op rij beloonde de DSA de streamers die volgens publiek en vakjury de beste livestreamproducties van 2022 maakten. Gedurende oktober en november 2022 werden er een kleine 100.000 stemmen uitgebracht in de volgende categorieën:

  • Beste Mannelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Vrouwelijke Streamer (publiek en vakjury)
  • Beste Stream Overall (publiek en vakjury)
  • Beste Non Gaming Stream (publiek)
  • Beste esports Stream (publiek)
  • Beste Talent – Powered by Logitech G & Logitech for Creators (50% publiek / 50% vakjury)
  • Beste Productie – Powered by Logitech G & Logitech for Creators (vakjury)

Zowel de Nominatie Stream als de Award Stream werden door ruim 300.000 mensen bekeken, verspreid over meer dan 150 kanalen. Dit is een flinke groei ten opzichte van de DSA van 2021, wat tevens de populariteit van streamen en de awardshow laat zien.

In de categorie Beste Productie viel Sejecem in de prijzen bij de vakjury, terwijl Bardo de publieksprijs voor Beste Non Gaming Stream won. Jarno Opmeer won opnieuw de award voor Beste esport Stream. StreammetLien en Morrog mochten zich volgens de jury winnaars noemen in de categorieën Beste Vrouwelijke Streamer en Beste Stream Overall.

Retteketetovenkroket, een ‘virtual streamer’ in de vorm van een kroket, mag zich het Beste Talent van 2022 noemen. Hij krijgt daarmee een jaar lang support van Logitech for Creators, met als doel de streamcarrière van het talent verder te professionaliseren. Voor het tweede jaar op rij zijn hoofdsponsoren Logitech G en Logitech for Creators verbonden aan de DSA. Hieronder het overzicht van alle winnaars.

Beste Mannelijke Streamer (vakjury)DonKaaklijn
Beste Mannelijke Streamer (publiek)DonKaaklijn
Beste Vrouwelijke Streamer (vakjury)StreamwithLien
Beste Vrouwelijke Streamer (publiek)Its_Ankie
Beste Stream Overall (vakjury)Morrog
Beste Stream Overall (publiek)DonKaaklijn
Beste Non Gaming Stream (publiek)Bardo
Beste esports Stream (publiek)Jarno Opmeer
Beste Talent (publiek & vakjury)Retteketetovenkroket
Beste Productie (vakjury)Sejecem

De Dutch Stream Awards werd in 2019 opgericht om de honderden streamers die wekelijks live-entertainment verzorgen op platformen als Twitch.tv en YouTube in de spotlight te zetten. Streaming is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het Nederlandse entertainmentlandschap. Er wordt maandelijks voor meer dan 12 miljoen uur aan content bekeken in Nederland en Twitch.tv heeft meer dan 1,5 miljoen unieke Nederlandse gebruikers, waarvan meer dan 250.000 het platform dagelijks gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.