Er zijn inmiddels al heel wat verschillende simulatiegames op de markt, allemaal met het duidelijke doel om een situatie (bijvoorbeeld het uitvoeren van een beroep) zo goed mogelijk te simuleren. Het doel van de meeste van deze beroepssims is toch om een gezond bedrijf te runnen, maar Garden Life draait vooral om de rust en schoonheid.

Deze hartverwarmende en ontspannende game van NACON en stillalive laat spelers genieten van realistisch tuinieren in het gemak van je eigen huis. In Garden Life kun je jouw favoriete bloemen, struiken, fruit en groentes planten om je eigen tuin te creëren. Dankzij procedurele generatie (het ter plekke genereren van content met behulp van een algoritme) en geavanceerde groeisimulatie, zijn alle planten verschillend en zie je dus nooit twee exact dezelfde planten naast elkaar. Tof toch?

Net als in het echt zullen er ook verschillende weersomstandigheden zijn. Dat betekent dat je altijd moet kijken hoe je het beste voor je planten kunt zorgen. Wellicht betekent dit dat er seizoenen zijn waarin de ene plant beter groeit dan de andere, dat ze meer of juist minder water nodig hebben, enzovoort. Ook ontmoet je leuke personages uit je tuingemeenschap en zijn er verrassingen te ontdekken. Garden Life klinkt in ieder geval als een leuke en rustgevende tuinsim. Er is nog geen datum bekend, dus we moeten even geduld hebben.

Garden Life wordt ontwikkeld door stillalive studio, een award-winnend team uit Inssbruck (Oostenrijk) dat prachtige, dynamische games maakt voor alle leeftijden. Ze werden vooral bekend met de Bus Simulator-franchise en hebben veel ervaring en expertise opgebouwd in de creatie van hoogkwalitatieve simulatie-games.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.