Een game waarin zowel het leven, de dood als Jazz centraal staat. Het is een ietwat vreemde combinatie, maar niet voor The Forest Quartet. In het puzzelavontuur incarneren spelers in de geest van een onlangs overleden lead zanger. Duik in de hoofden van de drie overgebleven leden van het muzikale kwartet en blaas hun muzikale vonk nieuw leven in terwijl ze worden geleid door groot verdriet.

Iedereen gaat op zijn of haar eigen unieke manier om met verlies en trauma’s. In the Forest Quartet ontdek je hoe drie bandleden van een Jazz-kwartet, namelijk Kirk de pianist, JB de bassist en Sebastian de drummer omgaan met het verlies van hun mede-bandlid en frontvrouw Nina. Je ervaart de emoties op diverse manieren, van depressie, angst tot complete woede. Als Nina haar geest gebruik je de kracht van je stem om te communiceren met de psyche van de achtergebleven rouwende muzikanten. Om te navigeren door de gevaarlijke delen van het menselijke onderbewustzijn verander je in een zwerm vlinders om het bos opnieuw haar prachtige groene kleur te geven.

De trailer van de hartverscheurende game zie je hier:


Natuurlijk wil je het verleden van het kwartet ontdekken en dat kan alleen door de muzikale vonk van de muzikanten opnieuw aan te wakkeren. Immers zou Nina nooit gewild hebben dat ze enkel maar in rouw blijven en hun plezier in het maken van Jazz-muziek zouden verliezen. De kracht van hun band wordt duidelijk naarmate je kleine fragmenten uit het verleden verzameld en ontdekt hoe het kwartet samen kwam. Ontdek tevens waarom de muzikanten besloten om diep het bos in te trekken.

In the Forest Quartet blijft het klein, maar je beleeft een prachtig en emotioneel gedreven verhaal. Een game zonder tekst, maar waarin alles draait om de visuele aanwijzingen. De Indie-game belooft een prachtig, maar emotioneel zwaar beladen game te worden met verdriet waar we vroeg of laat allemaal mee te maken gaan krijgen.

The Forest Quartet wordt op acht december uitgebracht voor de PC via Steam en voor de PlayStation 4 en 5.

© Bedtime Digital Games

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.