Het is weer de eerste vrijdag van de maand, dus tijd voor een nieuwe Funky Friday! Houd je van ritme games, battle royale games en games die een beetje crazy zijn? Dan is Headbangers: Rhythm Royale misschien wel jouw game.

In Headbangers: Rhythm Royale staan duiven centraal en die zijn sowieso al een beetje crazy. Ze gaan nooit aan de kant als ik er aan kom fietsen of rijden, ze proberen (hier in Groningen) soms je eten uit je handen te pikken en ze poepen alles onder. Anyway, in Headbangers zien we een andere kant van duiven. Deze duiven gaan lekker op de beat en battelen tegen andere online duiven om de beste ritmische duif te worden en er met de kroon vandoor te gaan. Klinkt goed toch?

In verschillende mini-games probeer je anderen weg te spelen of in ieder geval te overleven, zodat je steeds een stap verder komt. Als je het dan dus echt lekker doet, dan eindig je bovenaan en win je het potje. Tijdens het spelen verdien je punten, waarmee je jouw duif echt helemaal de sh*t kunt maken zodat het de show steelt. En het meest hilarische vind ik tot nu toe dat iedereen tijdens het wachten in de lobby allemaal domme dingen doet. Tot het irritante aan toe soms, maar toch ook wel weer hilarisch.

Om je een beetje een indicatie te geven van het soort spelletjes die je moet spelen zijn er bijvoorbeeld Simon Says-achtige spellen, waarbij je een reeks aan geluiden moet herhalen. Je moet instrumenten herkennen, zo snel mogelijk op de juiste knop drukken of natuurlijk het ritme zo goed mogelijk vasthouden. Headbangers: Rhythm Royale komt van Team 17 die je natuurlijk kent van onder andere Worms, Moving Out en Overcooked.

Headbangers: Rhythm Royale is een heerlijke ritme-game die mij in ieder geval al heel wat tranen van het lachen heeft bezorgd. Net als andere battle royale games werken ze met seizoenen, dus check regelmatig even terug voor nieuwe games die in de roulatie zitten. De game is een online crossplatform multiplayer en beschikbaar voor Xbox One, PlayStation 5, PC (Microsoft Windows), Nintendo Switch, Xbox Series X|S en is op dit moment onderdeel van de Game Pass.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.