Voor alle Asia-fans is er het jaarlijks terugkerende Aziatische popcultuur evenement Heroes Made in Asia. Inmiddels hebben ze de eerste artiesten aangekondigd voor de editie die op 24 en 25 februari plaatsvindt in Gorinchem.

De eerste naam is Laia López, een Spaanse illustrator. Lopez heeft met haar karakteristieke tekenstijl een enorme following opgebouwd. Naast de kunstwerken die ze deelt met haar 1,3 miljoen Instagram volgers brengt de Spaanse ook eigen comics uit, genaamd Strawberry Moon (2019) en Blue Moon (2020). 

Ook kunnen bezoekers de award-winnende vertaler en schrijver Zack Davisson ontmoeten. De Amerikaanse Davisson is vooral bekend van zijn werk als vertaler voor comics als Marvel Comics’ Demon Days, Go Nagai’s Devilman en Cutie Honey. Daarnaast heeft hij met zijn enorme kennis van Japanse folklore meerdere boeken geschreven en colleges gegeven aan diverse universiteiten, waaronder Duke University. Ook heeft hij bijgedragen aan folklore tentoonstellingen over de hele wereld, waaronder het Wereldmuseum in Rotterdam.

Bron: Heroes Made in Asia

Dan zijn er ook nog Paula Aranega, bekend van haar kenmerkende illustraties van bekende televisieseries en films. Ook Sara Lozoya komt langs, bekend van haar eigen manga ‘Flashlight’. Dat zijn nog eens diverse artiesten! Fans kunnen bij de artiesten langs voor een handtekening en artwork commissie, en deelnemen aan panels waarbij zij bijzondere inzichten geven over o.a. het vertalen van manga. Daarnaast doen Lopez en Lozoya een live tekensessie, waarin zij de bezoekers meenemen in hun tekenproces en uitleggen hoe zij artistieke keuzes maken voor het mooiste kunstwerk.

Azië dichtbij huis

Iedereen die verlangt naar een stukje Azië in eigen land kan zich goed vermaken tijdens het evenement. Bezoekers kunnen uitkijken naar een gevarieerd programma met de mooiste cosplays, heerlijke Aziatische lekkernijen, uitdagende workshops en een gezellig potje gamen. Daarnaast kunnen bezoekers een kijkje nemen in de vele gethematiseerde areas. Zo wordt de Dungeons and Dragons area beter dan ooit met de toevoeging van workshops en nog meer unieke exposanten. Het zou helemaal tof zijn als er een one-shot campagne is met een Aziatisch thema!

Als je nou graag wil leren hoe je dat heerlijke Aziatische eten kunt maken, dan kun je aansluiten bij de leuke en informatieve demonstraties van Japaken in het Food Theater! Zo wordt er onder andere een masterclass kyaraben gegeven, waarbij je een lunch box (ook wel bento box genoemd) gaat vullen met creaties in de vorm van schattige figuurtjes. Voor de kunstenaars die het liever met potlood en papier werken, wordt er een workshop manga tekenen georganiseerd. Hier leer je alles over deze toffe tekenstijl en hoe je het kunt toepassen op je eigen werk.

Cosplay als je favoriete personage

Cosplay is een populair en belangrijk onderdeel van Heroes Made in Asia. Bezoekers kunnen niet alleen hun favoriete cosplayers ontmoeten, maar mogen ook hun eigen kostuums tonen tijdens de Cosplay Catwalk en meestrijden voor prijzen tijdens de Cosplay Contest. De drie juryleden die de wedstrijd gaan beoordelen zijn niemand minder dan professionele cosplayers CaptainGhostly, MaoloCosplay en Sayuri! De juryleden kijken niet alleen naar de algehele outfit, maar ook naar de stage presence. Onder de drie besten wordt een geldprijs van €1.250 verdeeld. Voor iedereen die liever laagdrempelig hun kostuum laat zien, is er de Cosplay Catwalk waar cosplayers worden onthaald door een luid juichend publiek. Inschrijving voor deelname aan de Cosplay Catwalk en Cosplay Contest is inmiddels gestart.

Bron: instagram CaptainGhostly

Gedurende het weekend zijn er meerdere professionele cosplayers aanwezig in het Cosplay Village om met bezoekers op de foto te gaan, handtekeningen uit te delen en vragen te beantwoorden. Hier worden ook workshops georganiseerd, waar zij bezoekers tips geven over o.a. het maken van eigen props of hoe je start met deelnemen aan cosplay competities.

Buddy program

Evenementen ontdekken zijn het leukst als je op kan trekken met anderen die dezelfde passie en hobby’s delen. Daarom introduceert Heroes Made in Asia voor het eerst het HMIA Buddy Program, waarbij deelnemers gematcht worden met een andere (onbekende) bezoeker om samen het evenement te beleven en mogelijk nieuwe vriendschappen te sluiten. Geïnteresseerden kunnen zich opgeven via het formulier op de Heroes Made in Asia website, waarna de organisatie men bij elkaar matcht op basis van gedeelde interesses, leeftijd en groepsgrootte.

Toegangskaarten zijn verkrijgbaar in de online webshop van de organisatie. Tickets kosten €26 voor één dag of €36 voor een heel weekend. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie: made-in-asia.nl

Bron header: Heroes Made in Asia, Bart Nijs fotografie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.