Het jaar 2023 loopt op zijn einde. We hebben dit jaar een hoop prachtgames mogen spelen. Mario. Wonder, Hogwarts Legacy, een nieuwe Zelda. Of toch Alan Wake 2, Baldur’s Gate of een mooie Indie-game. Het was echt een goed game-jaar! Ook op de Female-Gamers.nl-redactie is er een hoop gegamed. Welke games vonden wij de beste van 2023?

Linn: Hogwarts Legacy
In eerste instantie dacht ik van ik wacht wel op een leuk prijsje. Echter online zag ik iedereen spelen en vol lof over de game zijn. Dit moest ik toch echt zelf ervaren en zonder spijt achteraf. Een week of drie lang heb ik ieder beschikbaar moment de PlayStation-controller er bij gepakt en vermaakte ik mij enorm in de wereld van Hogwarts. De liefde voor Harry Potter is hier ook weer flink mee aangewakkerd. Hoewel de challenges veel van hetzelfde waren heb ik deze bijna allemaal voltooid en kan ik zeggen: deze heb ik 100% uitgespeeld. Een heerlijke game en laat deel twee maar komen!

Lisa: Baldur’s Gate 3
Uiteindelijk heb ik maar één game gespeeld die dit jaar uitgekomen is en dat is Baldur’s Gate 3. Ontzettend gave game en is absoluut de klapper van het jaar, wat mij betreft. Daarnaast heb ik dit jaar weer aardig wat uren gespendeerd in games die nog steeds up-to-date gehouden worden, zoals Dead By Daylight en Apex Legends.

Alena: Coral Island
Deze game kwam onlangs naar de Xbox Game Pass en stond al een hele tijd op mijn verlanglijstje van Steam. De game is ontwikkeld door Stairway Games, een studio in Yogyakarta, Indonesië. Gezien mijn roots daar liggen vond ik het wel tof om ze te steunen en te volgen en de game is echt super leuk geworden! Ik heb de game zien veranderen gedurende de tijd in verschillende devlogs en dat maakte dat ik er steeds meer naar uit keek. Nu is hij dan eindelijk beschikbaar op de Xbox en kan ik me er heerlijk mee vermaken. Ik vind het ook super leuk om verwijzingen naar Indonesië en haar cultuur tegen te komen. In Coral Island gaat het allemaal om het verbeteren van Coral Island. Stardew Valley meets Animal Crossing en persoonlijk vind ik dat wel een goede combi! De game is overigens ook beschikbaar op Steam.

JadziaSam: Hogwarts Legacy

Revelio… je hebt het waarschijnlijk al geraden: mijn favoriete game van het jaar is Hogwarts Legacy. Ik heb deze game zowel als een moedige Griffoendor als een gemene en botte Slitherin-heks uitgespeeld. Zelfs mijn jongste vindt het geweldig om mee te kijken wanneer ik me even onderdompel in de wereld van Hogwarts. Voor afgelopen kerst heb ik ook The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom gekocht voor mijn gezin. Mijn twee dochters zijn allebei fan van de Zelda-games. Het zou zomaar kunnen zijn dat de nieuwste Zelda-game al snel Hogwarts Legacy van de troon stoot als favoriet in dit huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.