In deze review vertel ik je alles over mijn ervaringen met het nieuwe Eurazië-dierenpakket van Planet Zoo. Dit nieuwste pakket heeft dieren uit landen als Wit-Rusland, Roemenië, Griekenland, India en ook dieren die in Nederland voorkomen in het wild.

Het is een vrij diverse groep dieren die bij dit pakket horen: de wisent, het wilde zwijn, het knobbelzwaan, de lippenbeer, de veelvraat, de saiga, de takin en de Griekse landschildpad zijn allemaal heel verschillende diersoorten. Het wilde zwijn en het knobbelzwaan komen natuurlijk ook in Nederland voor en dat vind ik wel heel leuk om te zien, want er zijn nog niet veel dieren in Planet Zoo die we ook in Nederland hebben. Dit zijn dan ook de eerste dieren die ik heb geplaatst in het scenario park, waar het de bedoeling is om een park voor Nancy op te bouwen als pensioencadeautje. Dit park is gebouwd in een Oost-Europese stijl en heeft al een aantal faciliteiten om mee te starten.

Verder moet je alles nog helemaal opbouwen, maar ligt er al een basis voor verschillende verblijven. Wat ook tussen de gebouwen zit, is de nieuwe souvenirwinkel waar je bezoekers doorheen kunnen lopen. Hier was ik ook heel nieuwsgierig naar, dus deze heb ik direct bekeken en het ziet er echt super leuk uit! Het maakt het winkelgedrag van alle bezoekers toch nog meer realistisch als ze een winkel in kunnen lopen in plaats van dat ze gewoon ergens in een rij staan buiten een kraam.

Na goed georiënteerd te hebben begon ik dus met een tweetal wilde zwijnen en een knobbelzwaan. Deze plaatste ik in een verblijf met een grote vijver, zodat ik het zwemgedrag van de zwanen direct kon bekijken. Mijn zwaan waggelde rustig naar het water en zwom rustig het water door. Opvallend is wel dat het water wat ruig spetterde voor zo’n sierlijk zwemmende zwaan, maar verder zag het er wel heel mooi uit. Overigens zien zwemmende wilde zwijnen er ook wel heel leuk uit!

Daarna was ik wel nieuwsgierig naar de veelvraat, die het liefst in een kleine groep van 2 volwassenen leeft. Nadat ik wat klimtoestellen had geplaatst gingen ze gelijk de lucht in, maar om te slapen kruipen ze het liefst in een burcht. De wisent, takin en saiga zijn alledrie hoefdieren en verschillen qua verblijf en gedrag niet zoveel van de bekende hoefdieren. Vooral in uiterlijk zijn de takin en saiga heel bijzonder! Ik vind het wel toffe dieren om aan mijn dierenpark toe te voegen en om ze een mooi verblijf te geven. De lippenbeer is niet per se heel anders dan andere beren, maar is wel echt heel erg pluizig!

Tot slot is er nog de Griekse landschildpad, het vivariumdier van dit pakket. Deze trok bij mij best veel bekijks, maar aan de andere kant sta ik ook altijd heel lang naar schildpadden te kijken als ik in een dierenpark ben. Het park voor Nancy is dus een mooie basis om al deze dieren in te plaatsen en het is een leuk scenario om te spelen. Het is wel uitdagend om het park optimaal te benutten aangezien het goed volgebouwd is, maar met wat slim verbouwen kom je een heel eind!

Het Eurazië-dierenpakket gaat samen met update 1.16 waar de souvenirwinkel onder andere bij hoort. Dit vind ik wel echt een hele toffe toevoeging. Het is even uitproberen hoe je een leuke souvenirwinkel zelf kunt bouwen, maar je kunt natuurlijk altijd een blauwdruk gebruiken. Naast de souvenirwinkel is ook de flexikleurmultiselectie tool toegevoegd, waarmee je sneller objecten kunt aanpassen als ze dezelfde flexikleur mogelijkheden hebben. Dat maakt het bouwen een stuk sneller voor alle creatievelingen onder ons. De update is natuurlijk voor alle Planet Zoo spelers, ook als je niet het Eurazië-dierenpakket hebt gekocht.

Alena’s conclusie

Overall vind ik het wel weer een leuke toevoeging aan de game, maar ik moet wel zeggen dat ik er sneller op uitgekeken raak. Dat komt misschien doordat er weinig dingen nog écht nieuw zijn. De souvenirwinkel was wel iets waar ik een tijdje mee heb zitten prutsen (op een goede manier). De dieren zijn dit keer ook wel interessant, omdat er diersoorten tussen zitten die wij kennen in Nederland, maar ook door de dieren met hun bijzondere uiterlijk. Toch lijkt het erop dat de magie van Planet Zoo langzaam opraakt voor mij. Dat komt dus niet per se door dit pakket, maar gewoon doordat er al zo veel is. Als je dit dus als losstaand pakket beoordeelt is het zeker wel een interessant en leuk pakket om aan te schaffen. Het Planet Zoo: Eurazië-dierenpakket is nu verkrijgbaar voor €9,99.

+ Bijzondere diersoorten
+ Zwanen en zwijnen!
+ Leuk scenario park

– Niet echt vernieuwend voor spelers met al veel pakketten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.