Daaaag 2020! Het was een jaar waarin we veel binnen hebben gezeten en meer gegamed hebben dan ooit tevoren. Maar op sociaal vlak kunnen we 2020 het beste zo snel mogelijk vergeten. Toch beloofd ook 2021 weer een aardig game-jaar te gaan worden boordevol prachtige releases. Ook de Female-Gamers Redactie heeft al de nodige games op haar radar staan en een aantal redactie-leden delen al wat tips met jullie. 

Boevje:

Hogwarts legacy
Ik ben een enorme fan van de wereld die J.K. Rowling gecreëerd heeft en kan niet wachten op deze game.

Horizon Forbidden West
Als hij net zo goed is als zijn voorganger dan is dit zeker een game om naar uit te kijken in 2021.

Back 4 Blood: Left 4 dead 2
Één van de leukste spellen om te spelen af en toe, dus dat er een nieuwe versie aan komt ben ik erg blij mee!

Alena:

Ratchet & Clank: Rift Apart
Ik ben echt onwijze fan van Ratchet & Clank en kan dan ook echt niet wachten op deze game! Helaas is het me niet gelukt om een PS5 te bemachtigen, dus dat moet dan ook nog even… Maar de eerste beelden zagen er zo vet uit, dus kom maar op! Er staat nog geen officiële datum, maar ik hoop toch echt in 2021.

God of War: Ragnarok
Ja, er zijn nog helemaal geen beelden van, maar de teaser van het logo was al vet. De games van God of War zijn altijd gaaf, zowel grafisch als het verhaal dus ik ben wel benieuwd naar meer info over Ragnarok. Ook hier staat nog geen releasedatum voor helaas.

Hogwarts Legacy
Goed, ik ben misschien niet zo’n grote Harry Potter fan als mijn naamgenoot Amber ‘Boevje’, maar deze aankondiging was toch wel heel tof. Ik ben heel benieuwd of deze game aan alle verwachtingen gaat voldoen.

Omno
Omno is echt een super atmosferische adventure casual game. De trailers voor de game zien er ook echt heel zen uit. Ik verwacht dat het zeker wel goed zal zijn voor een aantal uren vermaak. De game staat gepland voor maart/april.

Book of Travels
Deze indie ben ik echt helemaal verliefd op. De stijl is echt super mooi en ze noemen de game zelf een TMORPG waarbij de Massive van MMORPG is vervangen voor Tiny. In deze game kun je een prachtige wereld alleen of samen gaan verkennen. Hij staat gepland voor Q2, dus lekker voor de lente en misschien wel pre-zomer.

Lonesome Village
Dit is een game die ik via Kickstarter heb gesteund en de release staat gepland voor augustus 2021. Het lijkt me een heerlijke adventure game en misschien ook wel een leuke game om met de kids te spelen.


Wendela:

New Pokémon Snap
New Pokémon Snap: de opvolger van de klassieke Pokémon Snap-game dat op de Nintendo 64 is verschenen waarbij je pokémon gaat fotograferen in plaats van te vangen. 

Monster Hunter-games
Dit jaar komen maar liefst 2 Monster Hunter games uit voor op de Nintendo Switch. Als eerste Monster Hunter Rise eind maart en in de zomer Monster Hunter Stories 2. Heerlijk, actievolle games waarbij de tijd snel voorbij gaat.

Legend of Zelda: Breath of the Wild sequel
Het is nog onzeker of deze uit gaat komen dit jaar, maar ik kan niet wachten om met Link de wijde wereld van Hyrule te verkennen.

LisaCooper91:

Gek genoeg heb ik dit keer niet echt één grote release waar ik het meest naar uitkijk, zoals dat vorig jaar met Cyberpunk 2077 het geval was. Natuurlijk heb ik wel het een en ander op mijn radar staan, maar volgens mij heeft het merendeel nog geen concrete releasedatum.

Zo ben ik ontzettend benieuwd naar Hogwarts Legacy, wat de ultieme Harry Potter RPG moet gaan worden, en kan ik niet wachten om Giancarlo Esposito te zien als de badguy in Far Cry 6.

Ook heeft horrorgame The Medium ook mijn interesse gewekt. Het klinkt als een interessant concept, waarbij er twee werelden synchroon lopen en je als speler hier tussen kunt switchen. Hopelijk durf ik mezelf daar te zijner tijd doorheen te griezelen. Daarnaast lijkt Evil Dead: The Game me ook tof en ben ik benieuwd hoe dit gaat uitpakken als game. Erg leuk om al die personages uit de franchise bij elkaar te zien.

Andere games waar ik naar uitkijk zijn Werewolf: The Apocalypse en The Lord of the Rings: Gollum.

Verder hoop ik natuurlijk ook dat ik op enig moment een PlayStation 5 kan bemachtigen. Helaas heb ik dit jaar steeds misgegrepen. Uiteraard ben ik ontzettend benieuwd naar de exclusives die hiervoor uitgebracht zullen worden, zoals God of War: Ragnarok.

Op naar een mooi nieuw gamejaar!

Linn:

Er zijn een hoop games waar ik absoluut naar uitkijk in 2021! Het is een flinke lijst die dan ook al op mijn verlanglijstje staat. Goede voornemen is ook om meer te gaan gamen en een nieuw PC te gaan kopen. 

Little Nightmares II
Deel 1 was een fantastisch spel en al sinds het uitspelen van deze game kijk ik uit naar deel 2! Begin februari is het zover en krijgt Six hulp!

Hogwarts Legacy
Wellicht geen verrassing, maar deze game is absoluut gewild onder de Female-Gamers redactie. De trailer zag er zó mooi uit dat dit voor iedereen een game is die je absoluut eens geprobeerd dient te hebben.

Balan Wonderworld
Wat mij met name aantrok aan deze game is de setting: het theater. Een game van de makers van Sonic: the Hedgehog moet wel een toffe game zijn.

Stray
Absoluut hoogtepuntje van 2021! Voor deze game zou ik eigenlijk een PlayStation 5 aan moeten schaffen. Een game over een straatkat en met een voorliefde voor deze furrige beestjes is dit een must-play voor mij.  

Andere games waar ik nog naar uitkijk: Horizon Forbidden West, The Lord of the Rings: Gollum, It Takes Two, Open Roads, LEGO Star Wars, Kena Bridge of Spirits, Super Mario 3D World + Bowser’s Fury, Baldo, New Pokémon Snap, Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, Lost in Random,  en natuurlijk nog een hele berg aan andere Indie-games en al het moois dat ik nu vergeten ben. 

Er zijn een hoop games waar wij dus naar uitkijken in 2021, naar welke games kijken jullie uit?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.