Disney bestaat maar liefst 100 jaar en in al die jaren zijn al vele en vele Disney-karakters verschenen. In veel films is ook een Villain aanwezig. Denk hierbij aan Captain Hook, Maleficent, Cruella, Ursula, Ratigan, Scar, Hades en ga zo nog maar even door. In de films tonen ze hun evil side, maar toch zijn Disney-liefhebbers ook wel gecharmeerd van deze duistere figuren. De vraag in het kader van 100 jaar Disney die we aan de redactie stelden: ‘Wie is je favoriete Disney-villain?’.

Linn: Queen of Hearts, absoluut! Haar doen en laten, I love it! “Off with her Head!” is de welbekende uitspraak uit de film Alice in Wonderland. Bij merchandise heb ik altijd de neiging om haar te kiezen en ook wanneer het bordspel Disney: Villainous wordt gespeeld is zij mijn favoriete karakter. Maar waarom dan? In de live action remake werd de Queen of Hearts op fantastische wijze vertolkt door Helena Bonham Carter, de mimiek is gewoon heerlijk en ook het kaartenleger wat zich achter haar schaart is uniek. Zo is er maar één!

Alena: Ik hou echt van Madam Mim, of in het Nederlands: Madam Mikmak. Deze heks kan van gedaante veranderen en ik vond haar altijd zo leuk in Merlijn de Tovenaar! Ik hou ook echt van haar kleuren, want ze draagt altijd een roze rok met een paars shirt. Zelfs haar haar is grijs-paars!

Lisa: Voor mij is De Klokkenluider van de Notre Dame nog steeds de beste Disneyfilm. Ik word stiekem ook altijd een beetje verdrietig als ik dan in Disneyland rondloop en vrijwel niets kan vinden van mijn lievelings-Disney. Het is wat mij betreft echt een ondergewaardeerd pareltje. Mijn favoriete Disney-villain is dan ook absoluut Claude Frollo. Hij is wat mij betreft een fantastische slechterik, die echt in-en-in verdord is en er een vreselijke agenda op nahoudt. Wat hem ook één van de beste slechteriken maakt, is dat hij ontzettend menselijk is. Hij is arrogant en geeft Esmeralda de schuld voor zijn obsessie met haar. Hoe waanzinnig is zijn lied ‘Hellfire’ ook?

JadziaSam: Mijn favoriete Disney Villain is Ursula. Geweldig hoe ze haar karakter hebben neergezet. Altijd bij het stukje waarin Ariël haar stem inruilt voor benen zing en lach ik mee met zowel Ariël als Ursula. In de live action versie van de Kleine Zeemeermin wordt ze ook geweldig vertolkt door Melissa McCarthy!

Wie is jouw favoriete Disney-Villain?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.