Het alfabet loopt nu bijna tot een einde! Deze wekelijkse challenge dus ook, deze keer hebben we het over de letter V.

Patricia: Tot mijn schrik is er eigenlijk geen aandacht besteed aan deze game op de website, Valorant. Het is een shooter die je in teamverband speelt. Vijf tegen vijf neem je het tegen elkaar op en is het aan jouw team de tegenstanders uit te schakelen of de bom te planten of onschadelijk te maken. Dat alles binnen een bepaalde tijd. Elk personage heeft zijn eigen vaardigheden naast de schietskills die ze bezitten, denk aan iets magisch. De game heb ik niet heel vaak gespeeld, maar ziet er wel erg gaaf uit!

Alena: Ik had voor de letter V verschillende games in gedachten, maar ik ga toch weer voor een oudje. Viva Piñata heeft me namelijk heel erg veel speelplezier gegeven. In Viva Piñata was het de bedoeling dat je een tuin moest onderhouden en een leefomgeving moest creëren waar verschillende piñatas konden leven. De game was gebaseerd op de gelijknamige animatie serie, die ik niet per se leuk vond, maar de game was wel geinig! Ik vond het heerlijk om mijn tuintje aan te leggen, vervelende piñatas weg te jagen en leuke piñatas in mijn tuin te lokken. Je kon ook verschillende kleuren krijgen van alle piñatas, lekker wholesome toch?


Linn: Valliant Hearts, hij kwam van ver! Het is de eerste of één van de eerste games die ik heb mogen reviewen voor Female-Gamers.nl. Trots als een pauw natuurlijk. Gelukkig was het ook een bijzonder interessante game. Een side-scrolling adventure en puzzelgame die zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een bijzonder verhaal welke je absoluut een keer gespeeld dient te hebben.

JadziaSam: Met een beetje valsspelen wil ik als eerste roepen: The Vanishing of Ethan Carter. De graphics in deze game vond ik geweldig en het verhaal is meeslepend, geïnspireerd door onder andere H.P. Lovecraft. Je gaat communiceren met de doden en verzamelt aanwijzingen om de waarheid achter de verdwijning van Ethan Carter te achterhalen en het lot van zijn familie. Hou je van puzzels en mysterie, dan is deze game absoluut een aanrader. Zonder vals te spelen geef ik graag een shout-out naar de makers van Verdun. Deze shooter, waar ik absoluut niet goed in ben, zit goed en historisch accuraat in elkaar. De ontwikkelaars hebben van tevoren enorm veel onderzoek gedaan om de game en de Slag bij Verdun recht te doen. Ben jij wel goed in shooters en heb je interesse in geschiedenis, dan is Verdun echt een aanrader!

Lisa: He getver, ik wilde in eerste instantie ook voor (The) Vanishing of Ethan Carter gaan (waanzinnige game!), maar Sam was me voor. In dat geval kies ik voor de game Vampyr. Het is een duistere RPG, van de makers van Life Is Strange en Remember Me, waarbij spelers in de huid kruipen van Dr. Jonathan Reid. De game speelt zich af in London, 1918 en Dr. Reid is kort geleden in een Vampyr veranderd en wie moet er op zoek gaan naar een geneesmiddel? Bino, it’s you. Leuk aan de game is dat je aardig wat vrijheid krijgt en echt op onderzoek moet uitgaan; de game maakt gebruik van een web van met elkaar verbonden burgers die op jouw beslissingen reageren. Mooie soundtrack ook.

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.