Voor iedereen die op zoek is naar cadeau inspiratie voor Pokémon liefhebbers, jong en oud, creatievelingen of kenniszoekers. We hebben een aantal leuke boeken voor je op een rij gezet, leuk om te geven tijdens de feestdagen of een verjaardag.

Pokémon – Stap voor Stap Leren Tekenen

Allereerst Pokémon – Stap voor Stap Leren Tekenen. In dit boek leer je meer dan 40 Pokémon tekenen. In maximaal vijf stappen per Pokémon leer je Squirtle, Marill, Aipom, Sandile en nog veel meer tekenen van eerste hulplijnen en basisvormen tot de details. Naast instructies per Pokémon staan er ook handige tips in voor de beginnende tekenaar. Mijn kinderen zagen het boek en gingen gelijk los met papier, potlood en stiften! Afhankelijk van de leeftijd en ervaring zijn de instructies goed te volgen, al is het verschil tussen stap 2 en 3 soms wat groot. Wel worden nieuwe lijnen duidelijk aangegeven met een kleurverschil, zodat het overzichtelijk blijft. En mocht het tekenen toch nog lastig zijn, dan kun je natuurlijk altijd de lijnen overtrekken!

Pokémon – Stap voor Stap Leren Tekenen (ISBN 9789044763881, uitgeverij Deltas)
€18,95 verkrijgbaar in verschillende boekhandels en online waaronder Bol.com.

Pokémon – Haken

Zoek je een boek voor iemand die van handwerken houdt? Dan is dit het perfecte boek! Pokémon – Haken van Sabrina Somers is een heerlijk boek om schattige Pokémon knuffels te leren haken. Het boek is zeer geschikt voor de beginnende hakers, maar ook zeker voor mensen die al wat verder zijn. Het boek geeft een duidelijke basis aan de lezer, zodat beginners de eerste 12 pagina’s kunnen oefenen met de steken en afwerking die nodig zijn voor het maken van de Pokémon. Iedere Pokémon heeft een duidelijke stap voor stap beschrijving voor het haken, afwerken en het heeft sjablonen voor bijvoorbeeld de ogen. De benodigdheden staan per knuffel beschreven, inclusief het soort garen wat door Sabrina is gebruikt, zodat je dezelfde kleur kunt aanschaffen. Alena is bezig met een project, dus houd onze socials in de gaten!

Pokémon – Haken (ISBN 9789044764963, uitgeverij Deltas)
€29,95 verkrijgbaar in verschillende boekhandels en online waaronder Bol.com

Pokémon Kijk- en Zoekboek

Toch liever wat meer ontspannen? Dan is het Pokémon Kijk- en Zoekboek misschien wel wat. Iedere pagina staat vol met Pokémon uit verschillende regio’s, de ene nog voller dan de andere. Behalve dat het natuurlijk een leuke uitdaging is om de gevraagde Pokémon te zoeken, is het voor sommige kinderen (en volwassenen) ook al heel leuk om alle verschillende Pokémon te spotten. De ene pagina is moeilijker dan de andere, dus voor verschillende leeftijden kan het een leuk boek zijn, al zou ik het niet meer adviseren voor kinderen boven de 10 jaar. Mijn 10-jarige was er al snel flauw van namelijk, maar mijn 5-jarige vindt het een super leuk en vrolijk boek.

Pokémon Kijk- en Zoekboek (ISBN 9789044763423, uitgeverij Deltas)
€16,95 verkrijgbaar in verschillende boekhandels en online waaronder Bol.com.

Pokémon Deluxe Essential Handbook

Ken jij de namen van alle Pokémon? Ik niet, vroeger ook niet trouwens en ik haal al die beesten door elkaar. Maar er zijn natuurlijk individuen die wel al die Pokémon kennen en die er alles over willen weten. Dan is dit handboek misschien wel wat, want naast alle namen bevat het boek de belangrijkste feitjes over jouw favoriete Pokémon. Er wordt aan het begin van het boek duidelijk uitgelegd welke informatie je over de Pokémon kunt vinden, zoals de categorie, de uitspraak, welke moves hij heeft en de eventuele evolutie. Ook staan de verschillende typen Pokémon beschreven en kun je zie in welke regio de Pokémon voorkomen. Handig als je de games speelt! Het boek staat ook op het verlanglijstje van mijn kinderen, want zij willen graag alles weten over Pokémon.

Pokémon – Het mega super de luxe handboek (ISBN 9789044762730, uitgeverij Deltas)
€32,45 verkrijgbaar in verschillende boekhandels en online waaronder Bol.com

Pokémon Origami

Toch nog een cadeau nodig voor een creatieve Pokémon-fan? Misschien is een origami boek dan wel leuk. In het Pokémon Origami boek vind je stap-voor-stap instructies voor het vouwen van bijvoorbeeld een Pikachu, Gengar of Eevee. Er zitten zelfs vouwblaadjes bij om het af te maken. Mocht je er meerdere willen maken, dan zul je zelf voor meer vouwblaadjes in de benodigde kleuren moeten zorgen. Toevallig hadden opa en oma dit boek een tijdje geleden aangeschaft en daar bleek wel dat het niet een heel makkelijke opgave is om Pokémon te vouwen. Wat ervaring met origami is dan ook wel gewenst en houd rekening met de leeftijd (minimaal vanaf een jaar of 8).

Pokémon Origami (9789044764352, uitgeverij Deltas)
€15,95 verkrijgbaar in verschillende boekhandels en online waaronder Bol.com

About LadyPatries

Gamer, Moeder, Vrouw van <3

View all posts by LadyPatries

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.