De Sims 4 draait nu negen jaar mee en heeft inmiddels een hele bult DLC gekregen, waaronder een hele hoop verschillende Kits. Maar wat voor Kits zijn er nu eigenlijk allemaal, zit er nog wat variatie in en missen we nog wat?

Allereerst nog maar eens even het verschil tussen een Uitbreidingspakket, Game Pack, Accessoirespakket en Kit. Een Uitbreidingspakket is een groot pakket met veel nieuwe items, gameplay en een buurt in een vaak wat breder thema, zoals opgroeien of landelijk leven. Een Game Pack is wat minder groot, heeft wat meer specifiek thema waarmee je nieuwe, vrij uitgebreide gameplay toevoegt aan het spel. Een Accessoirespakket is weer een slag kleiner, heeft geen buurt, maar voegt veel items toe waarmee het bestaande gameplay verder uitbreidt. Tot slot zijn er de Kits. Kits zijn kleine hapklare pakketten met enkel CAS-items of bouwitems. Het geeft een speler de ruimte om wat specifieke items toe te voegen aan het speelplezier.

Het voordeel van een Kit is dat ze heel specifiek zijn en je dus ook wat makkelijker kunt inschatten of je het van meerwaarde vindt of niet. Heb je de kleding nodig in jouw garderobe of heb je misschien helemaal geen behoefte aan meer planten in je Sims-leven. Er zijn al ontzettend veel Kits en ik heb ergens het idee dat ze wat uitgeKit zijn. Niet elke Kit was voor mij even succesvol, dus laten we ze eens op een rijtje zetten.

Kleding: Retro Outfit, Incheon Style, Maanlicht Chic, Fashion Street, Moderne Mannenmode, Zomerse Carnavalsmode, First Fits, Simtimates Collectie, Grunge Revival, Zwembadpret

Bouwen/kopen: Landelijke Keuken, Alles Aan Kant, Binnenplaats Oase, Industriële Loft, Prachtige Planten, Maximalistisch Interieur, Kleine Kampeerders, Woestijn Luxe, Pastel Pop, Alledaagse Rommel, Badkamerspullen, Groene Oase, Kelderschatten, Leeshoekje, Modern Luxe

Het eerste wat opvalt is dat er meer itemkits zijn en dat is misschien ook makkelijker te realiseren. Het is mogelijk makkelijker om voorwerpen dan kleding op een thema te onderverdelen. Wel denk ik dat er ook op het gebied van kleding nog heel veel toe te voegen valt. Ik vind de schoenen bijvoorbeeld niet altijd even leuk, wat meer toffe sneakers en boots zou ik best leuk vinden. Vooral voor kinderen en kleintjes vind ik de keuze beperkt. Ook de jassen/buitenkleding vind ik niet om over naar huis te schrijven. Wat meer verschillende keuze zou ik zeker als Kit aanschaffen. Ik gebruik zelf vooral kledingstukken uit Retro Outfit, de eerste Kit die samen met Alles Aan Kant uitkwam. Dit pakket heeft verschillende toffe retro sportieve kledingstukken in heel veel verschillende kleuren. Vooral de mogelijkheid om zoveel te varieren met kleuren vind ik heel fijn.

Als we dan kijken naar thema’s voor items, dan is het huis al heel erg gevuld, maar kan ik me voorstellen dat de tuin nog wat extra decoratiemateriaal kan gebruiken. Een Kit met items voor de openbare ruimte, zou ook nog wel een leuke aanvulling kunnen zijn, al kan ik er niet helemaal de vinger op leggen wat dit dan moet zijn. Misschien een bepaalde stijl voor kunstobjecten in huis, of nog meer klein decoratiemateriaal voor hobby’s zoals sporten, handwerken, tekenen of gamen. Ook denk ik dan aan meer items voor huisdieren of decoratiemateriaal zoals bordspellen en speelgoed, want daar word ik op dit moment ook niet altijd warm van. Zelf gebruik ik de Prachtige Planten en Groene Oase Kit het meest, al vond ik de recente Moderne Luxe Kit ook een hele leuke! Ik houd zelf heel erg van planten en die combineren verrassend goed met de items uit de Moderne Luxe Kit.

Voorlopig is het nieuwe Project René nog niet klaar en kunnen we nog heel wat content voor De Sims 4 verwachten. Ieder seizoen heeft weer een nieuw thema, waar ze bijpassende pakketten en dus ook Kits voor uitbrengen. Op dit moment zitten we in het Hustle & Bustle thema met bijvoorbeeld Kokkerellen Maar en op 7 december De Sims 4 Te Huur. Misschien dat ze dan nog een toffe kit voor deze nieuwe verhuurdersrol uitbrengen? Al zou het logischer zijn om nu een kleding Kit toe te voegen.

Kortom, er is toch nog meer te doen dan ik dacht en dan zit het vooral in het aanbieden van een nog specifiekere smaak voor voorwerpen en kleding. Daar is een Kit natuurlijk ook voor bedoeld, dus wat dat betreft kunnen ze nog wel even doorgaan. Een nadeel vind ik dan toch dat het maar net in de makers op moet komen om zo’n specifiek thema te ontwikkelen. Er zijn af en toe momenten dat ze de community vragen of ze mee willen denken over nieuwe DLC, maar dan hebben ze vaak al een richting in gedachten. Goed, we kunnen nog wel uren door fantaseren over wat er nog gaat komen, de tijd zal het leren.

WINACTIE

Dan is er natuurlijk ook nog de winactie! We waren namelijk aan het opruimen en toen kwamen we nog een code voor de Moderne Luxe Kit tegen. Wil je deze leuke Kit met moderne meubels, decoratie en een werkende platenspeler winnen? Check dan snel onze instagrampost voor meer informatie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.