We proberen iets nieuws uit op de website en te bedenken wat bepaalde mensen of personages voor games zouden kunnen spelen. Vorige keer was de Kerstman aan de beurt, nu zo met Halloween om de hoek leek het ons een leuk idee om eens te kijken wat Michael Myers, de hoofdpersoon uit de Halloween filmserie, zou spelen in zijn vrije tijd.

Voor degene die Michael Myers niet kennen, even een korte introductie. Michael Myers is een personage, gespeeld door diverse acteurs, in de Halloween films. Deze films zijn niet voor degene met een zwak hart, als je niet van horror houdt, sla hem dan vooral over. Al jarenlang kunnen we genieten van de films die in 1978 voor het eerst ten tonele kwam. Hierin begint de jonge zesjarige Michael Myers met het moorden van zijn eigen zus (tijdens Halloween) en komt jaren later terug om meer tieners van het leven te beroven. Klein detail, hij is dan ontsnapt uit het instituut waar hij vastgehouden werd en gaat gewoon verder waar hij eerder is gestopt. Babysitter Laurie Strode, haar vriendinnen en eigenlijk heel Haddonfield krijgen het zwaar te verduren door deze gemaskerde moordenaar.

Inmiddels bestaat de Halloween-reeks dit jaar alweer 45 jaar en zijn we 13 films verder. Niet alle films zijn overigens in chronologische volgorde te bekijken, er zijn inmiddels verschillende tijdlijnen die je kunt volgen.

Lisa: De meest voor de hand liggende keuze is natuurlijk de asymmetrische multiplayer horrorgame Dead By Daylight. Michael Myers is namelijk zelf ook een personage in de game en kan zo zijn stalk- en steekvaardigheden ook virtueel oefenen. Het liefst speelt hij dan natuurlijk op de Haddonfield map, waar hij dan misschien eindelijk Laurie Strode te pakken weet te krijgen.

Linn: dit is een heel lastige. Eerlijk gezegd heb ik nog nooit een film met Michael Myers durven kijken. Wat ik deze moordlustige persoon dan zou zien spelen is Theme Hospital. Kan hij mooi iets terug doen voor de samenleving en zijn zonden overdenken door mensen van ziektes en ongevallen te helpen.

Jadzia: Dankzij een van mijn vrienden heb ik talloze Halloween-marathons gehouden. Hierdoor ben ik fan geworden van Michael Myers, vooral vanwege de absurditeit van hoe ze hem zo lang in leven kunnen houden. Door zijn schijnbare onsterfelijkheid zie ik hem al helemaal voor me in de wereld van Grand Theft Auto (GTA). Het mooie is dat je deze ervaring daadwerkelijk kunt beleven in GTA V! De missie “Dead Man Walking” in GTA V lijkt sterk op het einde van “Halloween: Resurrection.” Bovendien kun je in GTA V Online het uiterlijk van Michael Myers vrij goed nabootsen door een blauwe overall en het Mime-masker te dragen. GTA is naar mijn mening de ultieme setting voor Michael Myers. Hier kun je mensen uitschakelen en de politie ontwijken door lang genoeg verborgen te blijven om vervolgens je moorddadige activiteiten voort te zetten.

Alena: Michael Myers gaat sowieso PowerWash Simulator spelen, want dan kan hij goed oefenen met hoe hij alles na het werk weer schoon kan maken. Zie het maar als een soort e-cursus. Als hij namelijk leert hoe hij alles netjes schoon kan maken, kan hij zijn werk nog wat langer blijven doen zonder gepakt te worden.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.