Het is zover, het meest spookachtige moment van het jaar is aangebroken: Halloween! En dat betekent natuurlijk dat dit het perfecte moment is om ons team te vragen naar hun favoriete horrorgame. Tijd om te griezelen in deze FAQ.

Alena: Oké, ik ben dus echt een schijtluis, dus ik ga niet doen alsof ik een dappere horrorgame speler ben. Maar, ik heb ooit Ju-On: The Grudge gespeeld op de Wii. En ja, in het donker, onder een deken en niet alleen. Mijn man nam het af en toe van mij over, want het was echt niet te doen. In de game loop je met een brakke zaklamp die steeds leegloopt. Hier moet je dan op tijd batterijen voor vinden, want als je te laat bent, ben je sowieso de sjaak. En mocht je wel op tijd batterijen vinden, dan nog gebeuren er nare dingen. Ik trek dat soort dingen gewoon niet, dus geen favoriet, maar ik gooi hem er gewoon in!

Linn: hier nog zo’n held op sokken. Ik ben echt absoluut niet van de horror-films en ook games in dit genre zijn niet aan mij besteed. Toch kan ik er wel één noemen die de andere kant van horror belicht: Little Nightmares! Een geanimeerde horror-game over een meisje in een gele regenjas.

Lisa: Ik val volgens mij een beetje in herhaling, omdat ik deze game inmiddels al een aantal keer heb aangehaald. Maar ja, Dead By Daylight is mijn meest gespeelde horrorgame. Ondanks de vele veranderingen die deze asymmetrische multiplayer horrorgame inmiddels heeft ondergaan, blijft het nog steeds ontzettend leuk om te spelen, zowel met vrienden als Survivors of om zelf als Killer achter een groepje aan te gaan. Daarnaast vlieg ik na al die jaren soms nog steeds uit m’n stoel als een sneaky Killer uit het niets ineens achter me staat. Super gaaf ook dat er gelicenseerde updates/DLC uitkomt en je met je favoriete horrorpersonages kan spelen, in maps die soms bijna één op één overeenkomen met plaatsen uit bepaalde horrorfilms. Als groot fan van de Halloween-franchise, is Michael Myers natuurlijk mijn favoriete Killer om te spelen en iedereen de stuipen op het lijf te jagen. Andere single player horrorgames die ik gaaf vind zijn Amnesia: The Dark Descent, Outlast, Until Dawn (en de andere interactieve horrorgames van Supermassive Games) en natuurlijk de The Last of Us-games.

JadziaSam: Als we het hebben over mijn favoriete horrorgame, ga ik graag even terug in de tijd. In die periode genoot ik van films zoals “The Blair Witch Project,” “The Exorcist,” en “The Ring.” Het was gelukkig ook in die tijd dat naar mijn mening de beste horrorgame ooit werd uitgebracht: “Zero,” ook bekend als “Fatal Frame” en “Project Zero.” Deze game is bedacht door Makoto Shibata, geïnspireerd door zijn eigen spirituele ervaringen, en verder uitgewerkt met Keisuke Kikuchi. Deze Japanse horror survival-videogameserie zorgde ervoor dat ik kippenvelmomenten kon ervaren, vergelijkbaar met mijn favoriete films, maar dan nog intenser. In deze serie vond ik met name “Fatal Frame II: Crimson Butterfly,” met de tweelingzusjes Mio en Mayu Amakura, ontzettend leuk om te spelen. De eerste “Fatal Frame” wordt nog steeds door velen beschouwd als de engste game, en veel spelers durfden die game dan ook niet uit te spelen.
Tegenwoordig speel ik niet zoveel horrorgames meer, ik ben bang dat mijn hart het nu sneller kan begeven dan vroeger.

Wat is jouw favoriete horrorgame? Laat het ons weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.