De dagen zijn weer donkerder en kouder, dus perfect om ‘s avonds op de bank onder een dekentje te kruipen en een spannende film aan te zetten. Helemaal met Halloween om de hoek! Weet je niet wat je moet kijken? Misschien dat wij je wat inspiratie kunnen geven met dit lijstje. We hebben namelijk een aantal films uitgezocht die perfect bij de herfst passen en zich op of rondom Halloween afspelen. Uiteraard hebben we rekening gehouden met de beschikbaarheid op verschillende streamingplatforms en voor elk wat wils gekozen!

Halloween (1978 / 2018)

De ultieme Halloweenfilm is natuurlijk Halloween (1978). Hoewel het origineel momenteel niet te streamen is op de bekende streamingplatforms (al mag ik hopen dat een beetje filmliefhebber, of horrorliefhebber, deze wel in de kast heeft staan), zijn er genoeg andere delen om uit te kiezen en raad ik persoonlijk Halloween (2018) aan als een mooie opvolger. Deze film speelt zich namelijk precies 40 jaar later af en is daarmee een direct vervolg op de film uit 1978. Wanneer de dag voor Halloween een gevangenistransport verkeerd afloopt, komt Michael weer op vrije voeten en wordt Laurie Strodes grootste nachtmerrie werkelijkheid.

Halloween (2018) is te streamen via SkyShowtime en te huur/te koop via Apple TV, Pathé Thuis en Amazon Prime.

(The) Haunted Mansion (2003 / 2023)

De Haunted Mansion films zijn gebaseerd op de gelijknamige attractie in Disneyland en perfect om samen te kijken met heel het gezin.

The Haunted Mansion (2003) gaat Jim Evers, een makelaar die altijd zijn gezin heeft verwaarloosd, met zijn gezin een weekendtripje houden. Maar eerst moet hij nog even bij een potentiële klant langs. Hij komt erachter dat de man des huizes, een geest is, die eeuwen geleden met een vrouw was getrouwd die sprekend op Jim’s vrouw lijkt, wie nu als bruid moet dienen. Jim moet deze vloek zien te verbreken. Dit zorgt er voor dat hij in gaat zien hoe belangrijk z’n familie voor hem is.

2003 versie: Te streamen via Disney+. Te huur/te koop via Amazon Prime.

In Haunted Mansion (2023) ontdekt de alleenstaande moeder Gabbie dat haar nieuwe huis geteisterd wordt door geesten. Ze huurt de priester Kent, een gids, een historicus en een helderziende in om haar woning beter te bestuderen. Samen pogen ze deze uit te drijven.

2023 versie: Te streamen via Disney+. Te huur via Amazon Prime. Te koop via Pathé Thuis, Apple TV en Amazon Prime.

Trick ‘r Treat (2007)

Trick ‘r Treat is een horror anthologiefilm, waarin meerdere verhalen verteld worden, die toch op één of andere manier met elkaar te maken hebben. Deze vier verhalen vinden plaatst in een stadje tijdens Halloween. We zien een seriemoordenaar die vergiftigd snoep produceert, een groep kinderen die een geheim ontdekken over het stadje, een jonge vrouw die achtervolgd wordt door een gemaskerde stalker en een bejaarde die maar niet afkomt van een duivelse trick-or-treater.

Trick ‘r Treat is te huur/te koop via Apple TV en Amazon Prime.

Totally Killer (2023)

Totally Killer is een horrorkomedie, waarin de beruchte Sweet Sixteen Killer na 35 jaar weer toeslaat en de moeder van de tiener Jamie op Halloween vermoordt. In een poging om de moordenaar te stoppen, komt Jamie per ongeluk in het jaar 1987 terecht, het jaar waarin drie tieners vermoord worden en waar deze gemaskerde moordenaar zijn naam vandaan heeft. Daar bundelt ze de krachten met de jongere versie van haar moeder om de moordenaar te stoppen. Ze riskeert hierdoor wel om in het verleden vast te zitten. Een super leuke horrorkomedie die bepaalde bekende tropes aanhaalt, die typerend zijn voor slasher horrors.

Totally Killer is te streamen via Amazon Prime.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Voor degenen die stiekem al zitten te popelen om Kerst te gaan vieren, maar toch ook van het griezelseizoen willen genieten is er natuurlijk de klassieker The Nightmare Before Christmas. Jack Skellington, pompoenkoning van Halloween Town, is het zat om elk jaar hetzelfde te doen tijdens Halloween. Op een dag wandelt hij Christmas Town binnen, en is hij zo onder de indruk van het Kerstidee dat hij zijn duistere dorpsgenoten uit Halloween Town over weet te halen om Halloween af te schaffen en het Kerstfeest over te nemen van Sandy Claws.

The Nightmare Before Christmas is te streamen via Disney+. Te huur/te koop via Apple TV, Pathé Thuis en Amazon Prime.

Hell Fest (2018)

Deze film speelt zich af tijdens Halloween in een horrorpretpark genaamd Hell Fest. Natalie en haar beste vriendin Brooke hebben samen met hun vriend Taylor in het park afgesproken om een nachtje te griezelen; mensen komen immers naar Hell Fest om bang gemaakt te worden, maar er is een gemaskerde moordenaar die misbruik maakt van de anonimiteit van de vele gemaskerde personages en hen de hele nacht terroriseert.

Te streamen via Videoland. Te huur/te koop via Pathé Thuis, Apple TV en Amazon Prime.

Terrifier (2016) / Terrifier 2 (2022)

Voor de doorgewinterde horrorliefhebbers onder ons die op zoek zijn naar wat heftigers en een sterke maag hebben, zijn er de Terrifier-films. Beide films spelen zich af tijdens Halloween, met de moordlustige clown Art in de hoofdrol.

In Terrifier heeft Art de clown vorig Halloween de boel flink op stelten gezet, maar het is niet genoeg voor hem. Ditmaal keert hij terug om drie jongedames te terroriseren. Hij laat zich hierbij door niets of niemand in de weg staan om zijn lust naar moord te stillen. Een bloederige nacht is gegarandeerd.

Terrifier (2016) is te streamen via Videoland. Te huur/te koop via Pathé Thuis, Apple TV en Amazon Prime.

In Terrifier 2 wordt Art weer tot leven gewekt door een sinistere entiteit. Hij keert terug naar Miles County en opent op Halloweenavond de jacht op een tienermeisje en haar broertje. Terwijl de lichamen zich opstapelen, proberen de twee in leven te blijven. Ondertussen ontdekken ze waarom Art het op hen gemunt heeft.

Terrifier 2 (2022) is te streamen via Amazon Prime. Te huur/te koop via Pathé Thuis, Apple TV en Amazon Prime.

Scary Stories to Tell in the Dark (2019)

Scary Stories to Tell in the Dark is gebaseerd op de gelijknamige kinderboekenreeks van Alvin Schwartz.

Op Halloweenavond, in 1968, vindt tiener Stella met haar vrienden een oud schrijfblok met griezelverhalen. De schrijfster, Sarah Bellows, zou gestoord zijn geweest en door haar familie zijn opgesloten in de kelder. Daarnaast werd zij er ook van beschuldigd verschillende kinderen te hebben gedood, voordat ze zichzelf uiteindelijk ophing. Stella neemt het boekje mee en ontdekt dat er nog steeds op mysterieuze wijze verhalen geschreven worden in het boek, die vervolgens uitkomen. Stella en haar vrienden gaan op onderzoek uit om te achterhalen of dit het werk is van een wraakzuchtige geest die haar enge verhalen gebruikt om te jagen op een groep tieners.

Scary Stories to Tell in the Dark is te huur/te koop via Apple TV, Pathé Thuis en Amazon Prime.

Hocus Pocus (1993)

Deze spookachtige klassieker blijft super leuk om te kijken met het hele gezin.

Het is 1693 en we reizen af naar Salem, Massachusetts. Drie heksen brouwen een afschuwelijk drankje waarmee ze alle kinderen van Salem willen doden. Zo zouden ze de jeugd van de kinderen overnemen en zelf onsterfelijk worden. Binx, een dertienjarige jongen, kan de plannen van de heksen verijdelen, maar wordt zelf in een kat veranderd. Als wraak spreken de heksen een vloek uit over de inwoners van Salem in 1993.

Hocus Pocus is te streamen via Disney+. Te huur/te koop via Apple TV, Pathé Thuis en Amazon Prime.

Sinister (2012)

In Sinister volgen we Ellison, een schrijver van misdaadromans die gebaseerd zijn op waargebeurde politiezaken. Hij heeft moeite om een nieuw verhaal te vinden en verhuist met zijn gezin naar een huis waar een gehele familie is uitgemoord. Wanneer ze in het huis een doos met videobanden vinden waar nog meer moorden op staan, leidt dit zijn onderzoek naar een bovennatuurlijke entiteit.

Perfect voor een avondje griezelen!

Sinister is te streamen via Film1. Te huur/te koop via Pathé Thuis en Amazon Prime.

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.