Het is weer bijna Halloween en dat betekent dat er weer verschillende spookachtige in-game evenementen te beleven zijn in jouw favoriete games! Benieuwd welke online evenementen je echt niet kan missen? Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet.

Dead By Daylight – Haunted By Daylight

Nu is Dead By Daylight natuurlijk al een horrorgame op zich, maar dat weerhoudt ze er niet van om ook elk jaar weer een speciaal Halloweenevenement te organiseren in-game. Dit jaar gaat Haunted By Daylight vanaf 18 oktober van start en brengt een nieuwe Event Tome met zich mee, namelijk de Void Realm, en zijn er verschillende tricks en treats te ontdekken. Dagelijks zullen er verschillende beloningen vrij te spelen zijn en ook kun je met de verschillende Cosmetic Collections jouw favoriete personages voorzien van nieuwe Halloween outfits, alsook alle outfits die verkrijgbaar waren tijdens de voorgaande Halloween events.

Het Haunted By Daylight evenement is van 18 oktober tot en met 6 november te spelen.

Guild Wars 2 – Shadow of the Mad King

Natuurlijk is in Guild Wars 2 het jaarlijkse Halloweenevenement Shadow of the Mad King weer te spelen in deze tijd van het jaar. In de game zullen de hoofdsteden weer spookachtig versierd zijn en krijgen spelers de mogelijkheid om te onderhandelen met speciale Festival Merchants en kunnen ze speciale portals verkennen die toegang geven tot de Mad Realm.

Het Shadow of the Mad King evenement is van 17 oktober tot en met 7 november te spelen.

Fortnite – Fortnitemares

Tijdens de Fortnitemares dit jaar is het tijd om de hulp van een vampierjager in te schakelen en dat ben jij, de speler! Ga het gevecht aan met de gevaren van Kado Thorne en doe dit met behulp van een gloednieuw wapen genaamd de Wood Stake Shotgun. Daarnaast kun je, naast het vampierjagen, ook tijdens dit evenement de nieuwe gelimiteerde gamemodus Horde Rush spelen en verschillende nieuwe beloningen vrijspelen. Tevens komen er nieuwe personages naar Fortnite, waaronder Michael Myers uit de Halloweenfranchise en Alan Wake.

Fortnitemares is te spelen van 10 oktober tot en met 3 november.

Destiny 2 – Festival of the Lost

Tijdens dit gelimiteerde en getimede evenement, dragen Guardians maskers als zij terugvechten tegen de naderende duisternis. Spelers die voldoen aan de criteria, kunnen Eva Levante in de Tower Courtyard aanspreken voor een speciale quest. Nadat deze quest is voltooid, krijgen spelers toegang om de Haunted Lost Sectors te verkennen en Festval of the Lost beloningen vrijspelen.

Festival of the Lost is van 18 oktober tot en met 8 november te spelen.

Call of Duty: Warzone – The Haunting

Vanaf 17 oktober gaat in Call of Duty: Warzone het Halloweenevenement The Haunting weer van start. De geheimzinnige groep Dark Ritual Operators heeft namelijk The Hellmouth geopend, waardoor bovennatuurlijke wezens uit de onderwereld vrij rondlopen op aarde. Samen met je squad maak je je klaar voor het neerhalen van enorme monsters en hordes van zombies. Tevens zijn de beruchte jumpscares ook weer van de partij.

The Haunting brengt verschillende nieuwe Halloweenmaps met zich mee, nieuwe gamemodes en natuurlijk een geheel nieuwe Battle Pass, bommetje vol met duivelse nieuwe Operators en wapenblauwdrukken. Verschillende bekende gezichten uit andere franchises zullen te zien zijn tijdens het evenement, zoals Ash Williams uit Evil Dead, Skeletor uit Masters of the Universe, en zowel Inarius en Lilith uit Diablo. Daarnaast zijn er ook verschillende bundels verkrijgbaar, zoals de DOOM bundel waarin je een kettingzaag en shotgun kunt terugvinden.

Het The Haunting evenement is van 17 oktober tot en met 1 november te spelen.

Apex Legends – Fight or Fright en Doppelgangers Collection Event

In Apex Legends is het Halloweenevenement Fight or Fright al eerder deze maand van start gegaan, namelijk op 4 oktober. Tijdens dit in-game evenement keert de gamemodus Shadow Royale terug waar spelers in squads van drie spelen. De twist is dat overleden spelers terugkeren in shadow form. Shadows kunnen over muren rennen, dubbel springen en doen meer schade met de blote vuist. Deze modus wordt afgewisseld met andere gamemodi zoals Gun Run en Control. Daarnaast zijn er tijdens dit evenement natuurlijk ook weer nieuwe skins vrij te spelen.

Fight or Fright is van 4 oktober tot en met 1 november te spelen in Apex Legends.

Daarnaast is deze maand nóg een nieuw evenement in Apex Legends te spelen, namelijk het Doppelgangers Collection Event. Dit evenement introduceert de gamemodus Tricks N’ Treats Trios, in-game-snoepgoed, ‘After Dark’-maps, en allerlei nieuwe beloningen en skins.

Van 17 oktober tot en met 31 oktober is het Doppelgangers Collection Event te spelen.

Grand Theft Auto V Online – Ghosts Exposed

Los Santos omarmt het occulte als duistere en kwaadaardige krachten grote schade beginnen aan te richten. Ghost Exposed, het plaatselijke team dat onderzoek doet naar het paranormale, geeft GTA$ en RP aan spelers die de ronddwalende geesten in de stad vastleggen op de gevoelige plaat. Als je kiekjes weet te nemen van alle geesten, verdien je de Ghosts Exposed-livery voor de Albany Brigham, een gloednieuwe musclecar.

Daarnaast gaat het er in Freemode nog vreemder aan toe dan normaal. Zo struinen er bezeten wezens door Blaine County en rammen Cerberus Trucks zonder bestuurder auto’s van de weg.

Tot en met 8 november is het Ghost Exposed evenement te spelen.

Naar welk Halloween in-game evenement kijk jij het meeste uit? Laat het ons weten in de comments!

About LisaCooper91

Gamer, horrorfanaat, filmliefhebber, muziekverzamelaar, boekenwurm, all-round nerd.

View all posts by LisaCooper91

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.